Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Zárul a csoportkör

2018 május 08.

Zárul a csoportkör

Fizikális és mentális szempontból is kimerítő elődöntőt követően érkezik a Bajnokok Ligája utolsó csoportmeccséhez a Szolnoki Dózsa.

A Sabadell gyakorlatilag kibérelte magának a második helyet a spanyol bajnokságban a Barceloneta mögött, a sorozat első fordulójában Spanyolországban a Dózsa 16-5-re nyert.

Mindenképpen szeretnénk megszerezni a harmadik helyet a BL-ben, ebben a szezonban nem voltunk annyira acélosak a BL-meccseken, úgyhogy szeretnénk felépíteni magunkat egyrészt a Final Eight-re, de én úgy gondolom, hogy ez a meccs sokkal jobban fogja szolgálni a vasárnapi bajnoki döntőnek bizonyos felkészülését, úgyhogy aki kevesebb motivációval megy be, az szerintem nagyon rossz úton jár. Én úgy gondolom, hogy azért egy gyors spanyol csapatról van szó, jó meccseket játszottak a Barcelonetával is a saját bajnokságukban, azért mégiscsak a BL-ben sem véletlenül indultak, úgyhogy úgy érzem, hogy mindenképpen egy fontos állomás lesz így a bajnoki döntő előtt. -vélekedett a szerdai meccsről, valamint annak vonatkozásában már a vasárnapi döntőről Mezei Tamás. Igencsak extrém körülmények között veszítheti el csoportbéli harmadik helyét a Dózsa. A második helyen álló Eger a román Steauát fogadja, míg a Szolnok mögött negyedik Spandau a Jadran Herceg Novit. E három mérkőzésen a hazai győzelem fizeti a legkevesebbet, azaz ezek valószínűsége a legnagyobb.

Most van körülbelül hat napunk arra, hogy pihenjünk, edzzünk és lejátsszunk egy Sabadell-  meccset. Nyilván ezt meg lehet próbálni jól megoldani, ezt a hat napot, de egyértelmű, hogy nem lehet mind a három dolgot száz százalékosan megcsinálni. Talán az a legfontosabb ilyenkor, hogy a játékosok ne a hibákat keressék, hogy most miért nem volt egy kicsivel több pihenő, miért nem volt egy kicsivvel kevesebb edzés, több edzés, miért ment jól a Sabadell ellen, miért nem ment jól a Sabadell ellen. A legfontosabb, hogy elhiggyék azt, hogy hat napunk van és ezt a hat napot megpróbáljuk a legprofibban felhasználni. Úgyhogy tulajdonképpen az egész hét erről szól és ebben van benne egy ilyen Sabadell-mérkőzés, ahol nyilván az eredmény annyira nem számít, de azért az edzésprogram része lesz, illetve lassítani teljesen felesleges ilyenkor már, ha nem megy a játék, akkor nem megy. De akarjunk jól játszani! Illetve azért gyakorolni is el kell kezdeni új dolgokat.– mondta Cseh Sándor vezetőedző. A Szolnoki Dózsa- Sabadell Bajnokok Ligája vízilabda- mérkőzést a Sport 1 TV szerdán 18. 30 perctől élőben közvetíti.

468 ad