Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Zile nélkül Zágrábban

2019 február 05.

Zile nélkül Zágrábban

Kedden kezdődik a LEN Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója. A Szolnoki Dózsa annál a Mladostnál vendégeskedik, amelyet két hete hazai pályán 11-8-ra legyőzött.

Azon a mérkőzésen 7-6-os állásnál a játékvezető kiállította Zsivko Gocicsot, így a meccs hátralévő részében Hangay Zoltán lépett föl a parancsnoki hídra.

HANGAY ZOLTÁN, EDZŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Mivel nyertünk, jó érzés volt. Nem gondoltam volna, hogy a BL-ben fogok debütálni felnőtt edzőként. Reméljük, a következő is így fog sikerülni.

A 11−8-as siker után tizenhárom nappal Horvátországban is helyt kell állni- ez a helytállás esetünkben a győzelmet jelenti. Még akkor is, ha cefetül nehéznek ígérkezik.

JANSIK DÁVID, SZOLNOKI DÓZSA: Ha akarunk még valamit a Final 8-ben, mármint be akarunk jutni, akkor kellenek a pontok. Ezt a pici esélyt, ami megvan, azt meg kell ragadnunk.

A piros lap miatti eltiltását Zile éppen Zágbrábban tölti le, azaz Hangay Zoltán fog meccselni. A reménybeli három pont mellett a tálca sütemény is nagyon fontos hajtóerő (a győztes debütálás miatt ezt a büntetést rótta ki a csapat Hangay Zolira), ugyanis az ilyesmit a pólósok valahogy nem felejtik el. A csoport elejéhez tapadás mellett ez is a hozadéka a kedd estének.

HANGAY ZOLTÁN: Az a szerencsés helyzet, hogy év eleje óta együtt készülünk a csapattal, tehát mindenki tudja a taktikát. Zsilével, meg a stábbal azért még pontosítani fogunk meccs előtt. Nem lesz egyszerű, de hál’ Istennek vannak olyan rutinos játékosok a csapatban, akik még segíteni is fognak nekem.

A Mladost Zagreb− Szolnoki Dózsa Bajnokok Ligája- mérkőzést 20.30-tól a Sport TV élőben közvetíti, de az Olaj TV honlapján közzétett LEN-linkre kattintva is követhető a kiemelt fontossággal bíró találkozó.

468 ad