Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Jól hajrázott csapatunk

Posted on 2021 április 15.

Jól hajrázott csapatunk

Újabb bajnoki rangadót nyert csapatunk, a Szolnoki Dózsa, amely 11-9-es győzelmet aratott a Vasas otthonában, az OB I. 27. fordulójában.

Jobban kezdett a hazai gárda, hiszen Bátori Bencéék két gólt lőttek hamarjában, ezekre Konararik Ákos válaszolt. A negyed végén azonban Bóbis Boton találatával 3–1-re vezettek a piros-kékek.

A folytatásban közel öt percig tartotta kétgólos előnyét a Vasas, sőt kétszer támadhattak az újabb találatért, Nagy Viktor azonban bravúrokat mutatott be a vendégkapuban. Végül Nagy Ádám lövésével közelebb került ellenfeléhez a Dózsa, a második negyed hajrájában, 5–4.

A fordulást követően előbb 6–4-re, majd 7–5-re is vezetett az angyalföldi legénység, közben fórt a víz a medencében, a játékvezetők szórták a kiállításokat. A szolnoki gárda pedig összekapta magát, Nagy Ádám duplázott, Filip Filipovics után Konarik Ákos is betalált, 7–9. A negyed végén azonban Szasa Randjelovics szépített, 8–9.

Mint várható volt óriási csatát hozott a záró felvonás is, Bedő Krisztián egyenlített, majd Radomir Drasovics .félmagas bombáját nem tudta hárítani Braniszlav Mitrovics. Gyorsan emberelőnybe került a Vasas, de Vadovics Viktor lővését Konarik Ákos blokkolta. Három perccel a vége előtt Dusko Pijetlovics ötméterest harcolt ki, Filipovics lövését azonban védte szerb válogatottbeli csapatársa, Mitrovics. A végjátékban azonban Filipovics újfent igazolta klasszisát, a szélső-átlövő szabaddobásból növelte az övéi előnyét, eldöntve ezzel a rangadó sorsát, 9–11.

– A Szolnok elkalapált minket, de nagyon nehezen, vért kellett izzadnia a győzelemért – mondta Vad Lajos, a Vasas edzője. – Ez mindenképp biztató a jövőre nézve, ugyanakkor sajnálom, hogy nem tudtunk pontot szerezni. Ki lehet kapni, de nem mindegy, hogyan – így, hogy mindenki megtette a magáét, nem tehetek szemrehányást.

Zsivko Gocics pedig azt mondta: – Kemény és izgalmas meccs volt, az utolsó pillanatig nem tudhattuk, ki viszi haza a három pontot. Ilyen meccsre számítottunk, az elején nem tudtunk mit kezdeni a Vasas védekezésével, de utána azért megoldottuk a feladatot, és megszereztük a három pontot.

Győzelmével közel került az alapszakasz elsőséghez Zsivko Gocics együttese. A folytatás szombaton hazai környezetben, 16.30-kor az Eger csapatát fogadja a Dózsa.

A-HÍD VASASPLAKET–SZOLNOKI DÓZSA 9–11 (3–1, 2–3, 3–5, 1–2)
Budapest, Komjádi uszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Petik A., Füzesi Zs.
VASAS: MITROVICS – Szatmári 1, Bátori 1, RANDJELOVICS 3, BEDŐ 1, Brguljan, Vadovics V. 1. Csere: Simon H. 1, Takács B., Bóbi B. 1, Sélley-Rauscher. Edző: Vad Lajos.
SZOLNOK: NAGY V. – Jansik D., KONARIK 3, DRASOVICS 2, Pijetlovics, Angyal, Filipovics 2. Csere: NAGY Á. 3, Teleki 1, Szeghalmi, Kovács G., Schmölcz, Dőry. Edző: Zsivko Gocics.

Gól – emberelőnyből: 14/7, ill. 8/5
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1
Kipontozódott: Angyal (29. p.), Drasovics (30. p.), Vadovics V. (30. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Brguljan (23. p.)

További eredmények: Szeged–Tatabánya, 11–9, KSI SE–Szentes 9–13, Eger–PVSK 18–11, Debrecen–Kaposvár 11–13, OSC–Bp. Honvéd 10–10, FTC–UVSE 14–8, BVSC–Miskolc 21–12.

Az élcsoport állása: 1. Szolnoki Dózsa (26 mérkőzés) 74 pont, 2. Ferencváros (27) 72, 3. OSC (26) 66, 4. BVSC (27) 62, 5. Vasas (27) 58, 6. Honvéd (27) 47 pont.

Forrás: Szoljon.hu, Nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad