Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Kiválóságainkat köszöntötték a városházán

Posted on 2021 augusztus 17.

Kiválóságainkat köszöntötték a városházán

A szolnoki városházán köszöntötték a tokiói olimpián érmet szerzett három sportolót, Hadvina Dórát, Angyal Dánielt és Nagy Viktort.

Mint ismert, szolnoki színekben három versenyző szerzett érmet a nemrég véget ért tokiói ötkarikás játékokon. A Szolnoki Kajak-Kenu Klub kajakosa, Bodonyi Dóra, akit immár férjezett nevén, Had­vi­na Dóraként ismerhetünk, olimpiai bajnoki címet nyert a négyes tagjaként, párosban pedig egy bronzérmet gyűjtött be. A Szolnoki Dózsa két vízilabdázója, Angyal Dániel és Nagy Viktor pedig a férfiválogatottal állhatott fel a dobogó alsó fokára a japán fővárosban.
Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, dr. Berkó Attila kormánymegbízott, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, illetve Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum ügyvezető igazgatója köszöntötte a versenyzőket, valamint Hadvina Gergely kajakedzőt, dr. Nyergesné dr. Farkas Gabriellát, a Szolnoki Kajak-Kenu Klub elnökét, Zsivko Gocics vízilabdaedzőt, valamint Kovács Istvánt, a Szolnoki Dózsa szakmai igazgatóját.
Szalay Ferenc beszédében méltatta az olimpikonokat, valamint szólt a megjelent utánpótláskorú kajakosokhoz és vízilabdázókhoz.
– Egy hónapja nagyon izgultam, hogy lesz-e ilyen köszöntés, hiszen a márványtáblára nagyon régen került fel utoljára szolnoki olimpiai bajnok neve – utalt ezzel Hadvina Dórára, friss olimpiai aranyérmesünkre a polgármester, majd rátért a vízilabdázókra is. – Amikor Horvátországot legyőztük, azt hittem, zsebben az aranyérem, de hát a víz folyik, a labda gömbölyű, ilyen a sport. Ám nemcsak az eredmények határoznak meg egy sportolót, hanem hogy példaképpé tud-e válni, és nyugodtan mondhatom, hogy e három olimpikon esetében ez megtörtént. A sport egész embert kíván, ám a tanulást sem szabad elhanyagolni. Mindkettőhöz kell akaraterő és kitartás, amely egész életünkben végigkísér minket.
Ezt követően arról is szót ejtett Szalay Ferenc, hogy az érmes versenyzők úgy öregbítették a város hírnevét, hogy nem Szolnokon születtek.
– Én sem innen származom, de ide születni nem kunszt, viszont Szolnokra jönni egy választás. Örömteli, hogy Had­vina Dóra, Nagy Viktor és Angyal Dániel is e város mellett döntött. Ehhez kellenek a sportvezetők, akik megteremtik hozzá a feltételeket – tette hozzá.
A három érmes sportoló ezt követően kapta meg a Szolnokért Emlékérem arany­fokozatát, majd a pályafutását befejező Nagy Viktor mondott rövid beszédet.
– Nagyon sokat adott nekem a vízilabda – kezdte a 37 esztendős kapus. – Tízéves korom óta űztem ezt a sportágat, előtte úsztam, ahogy ez sok gyermek esetében történik. Most azonban egy teljesen új élet kezdődik számomra, de továbbra is Szolnokon fogok élni, ahogy az elmúlt hét évben tettem. Van egy nagy célom: szeretném elérni, hogy ne haljon meg több gyermek a vizekben. Sajnos több tragédia is történt az elmúlt időszakban, emiatt javítani kell az óvodai és iskolai úszásoktatás minőségén. Ha a gyerekek – jobban – megtanulnak úszni, azzal ezeket a tragédiákat megelőzhetjük.
Zárásképp Rózsa József a három érmes sportoló fényképével ellátott dedikálókártyákat osztott ki a gyerekeknek, akik természetesen meg is rohamozták Hadvina Dóráékat. A három versenyző készséggel állt a fiatalok rendelkezésére, akik nagyon örültek ennek a lehetőségnek, emellett annak is, hogy megnézhették az olimpiai érmeket.

KÉP: Nagy Viktort (balról) és Angyal Dánielt Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte

Fotó: Mészáros János/Új Néplap
Forrás: Új Néplap

468 ad