Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Nehéz, de nem lehetetlen feladat a továbbjutás

Posted on 2021 november 10.

Nehéz, de nem lehetetlen feladat a továbbjutás

A negyeddöntőket játszák az Eurokupában, a címvédő Szolnoki Dózsa csapata ötgólos hátrányból várja a ma este fél nyolckor kezdődő párharcot az olasz Ortigia ellen.

A felek első meccsét 9–4-re nyerte meg az olasz együttes két héttel ezelőtt. Egy biztos, 4–2-es és 6–4-es olasz vezetésnél még azt gondoltuk, hogy szorosabb lesz a mérkőzés, amit a siracusai nyitott uszodában rendeztek meg. Azóta két meccset is letudtak hazájuk bajnokságában Simone Rossiék, előbb 11–10-re nyertek Cataniában, majd az elmúlt hétvégén hazai medencében 15–5-re verték a San Donato legénységét. Tehát továbbra is hibátlanok az első ligában, amelyben csak rosszabb gólkülönbségük miatt állnak a második helyen a címvédő és BL-győztes Pro Recco mögött.

A szolnoki csapat is hibátlan hazája pontvadászatában, hiszen mind a hét összecsapását megnyerte. A nemzetközi porond azonban teljesen más, ezt mindenki tudja. – Többször is elemeztük már a siracusai mérkőzést – nyilatkozta Zsivko Gocics, a Dózsa edzője. – Az egészen biztos, hogy nem szabad kapkodni, nem szabad nekik esnünk. Sok rutinos embere van az Ortigiának, akik tudják, hogy ebben a helyzetben hogyan kell játszaniuk. Azt garantálom, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el. Erős csapat az ellenfelünk, de rájuk kell kényszeríteni az akaratunkat. Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat vár ránk, amit igyekszünk megugrani. A szabályokról annyit, ha ötnél kisebb különbséggel nyer a Dózsa, vagy kikap, akkor az Ortigia lesz a továbbjutó. Ha öttel nyernek a Tisza-partiak, ötmétereseket dobnak a felek, míg ennél nagyobb különbség esetén a szolnoki csapat kvalifikálja magát az Eurokupa elődöntőjébe.

További párosítások Szerda: Savona (olasz)–Sabadell (spanyol) – első mérkőzés: 13–13, Palermo (olasz)–Mladost Zagreb (horvát) – 11–7, BVSC–CN Barcelona (spanyol) – 6–6.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad