Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Ezüstérmes csapatunk a Magyar Kupában

Posted on 2021 december 11.

Ezüstérmes csapatunk a Magyar Kupában

Nem sikerült a bravúr, a Szolnoki Dózsa 12–9-re kikapott a Ferencvárostól a Magyar Kupa soproni döntőjében.

Az eldöntőhöz hasonlóan két kulcsemberét, Jansik Dávidot eltiltás, míg Konarik Ákost betegség miatt továbbra is nélkülözte a szolnoki csapat.

Az első negyedben felváltva potyogtak a gólok, a szolnokiak tartották a lépést a zöld-fehérekkel, 3–3.  A második negyedben aztán 6–3-ra meglépett a Fradi, a Tisza-partiak azonban  Szeghalmi Zsombor és Ivan Zovic duplájával utólérték vetélytársukat.

A továbbiakban Vámos Márton ismét a Fradinak szerzett vezetést, de Schmölcz Norman egy pazar ejtéssel ismét egalizált, 8–8. A záró felvonásban azonban 8–8-as állás után megfagyott az eredményjelző, a folytatásban a zöld-fehérek Fekete Gergő révén két gólt lőttek, amire Teleki András még egy szép találattal válaszolt. A végjátékban azonban Varga Dénes és Vigvári Vendel gólját válasz nélkül hagyta a szolnoki gárda, 12–9 nyert a Fradi, amely megvédte címét.  Zsivko Gocics tanítványai azonban remekül helytálltak, és bizonyították, hogy továbbra is az ország legjobbjai közé tartoznak.

– Megérdemelten nyert a Fradi, de nagyon büszke vagyok a csapatomra a kétnapos teljesítménye miatt. Ezúttal ennyi volt bennünk, kicsit furcsa mérkőzés volt, kevés ítélettel, jó másfél negyeden keresztül nem kaptunk emberelőnyt. Sem én, sem a csapatom sem lesz soha elégedett a második hellyel, de ezen a tornán látszott, hogy van mire építkeznünk – értékelt Zsivko Gocics.

FTC-TELEKOM–SZOLNOKI DÓZSA 12–9 (3–3, 3–2, 1–2, 5–2)
Sopron,
 1300 néző. V: Kun Gy., Marjay.
FTC: VOGEL SOMA – VIGVÁRI VENDEL 2, Molnár E., VARGA DÉNES 2, Ubovics, VÁMOS 3, MERKULOV 1. Csere: Pohl, FEKETE G. 2, Jansik Sz. 1, Damonte 1, Gábor L., Nyíri B. Edző: Varga Zsolt
SZOLNOK: BÁNYAI – SCHMÖLCZ 2, Nagy Ádám 1, Milakovic, Gbadamassi, Kovács Gergő 1, ZOVIC 2. Csere: Teleki 1, Szeghalmi 1, Angyal 1, Pető A. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 6/3. 

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –

Forrás: nos.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad