Fő támogatóink:

A bronzéremért csatázhat csapatunk

Posted on 2022 április 03.

A bronzéremért csatázhat csapatunk

Nem sikerült a bravúr, csapatunk négygólos vereséget szenvedett az OSC-től. Ezzel a fővárosi gárda kvalifikálta magát a bajnoki döntőbe, míg a mieink a bronzcsatában lesznek érdekeltek.

A repülőrajttal nyitottak vendégek, akik az első negyedben háromgólos vezetést szereztek. A második negyedben végre felpörgött a hazai gárda, Nagy Ádám és Kovács Gergő találataival utolérték ellenfelüket. Az OSC azonban mindig rátett egy lapáttal és egy gólos előnnyel zárta    az első félidőt, 5–6. A fordulást követően 7–7-es állásig tartotta lépést vetélytársával a Dózsa, ezt követően Csacsovszky Erik és Vigvári Vince   góljaival 7–10-re módosult az állás. A záró felvonásban is mindent elkövetett a Dózsa a felzárkózás érdekében, de nem bírtak a jól működő OSC blokkokkal és a kiváló formát mutató Lévai Márton kapussal, 9–13.

Így a szolnoki gárda a folytatásban a bronzéremért fog játszani, a Ferencváros–Vasas párharcának vesztesével.

– Biztos voltam benne, hogy ilyen mérkőzés lesz, hiszen mindkét csapat taktikailag, fizikailag és mentálisan is jól felkészült – mondta értékelésében Varga Dániel, az OSC edzője. – Négy góllal nyertünk, de nem volt olyan sima az összecsapás, mint azt az eredmény mutatja. A jó csapatjáték mellett az egyéni kvalitások és Lévai Marci bravúrjai döntöttek a javunkra. Úgy érzem, hogy ebben az idényben a csapat és én is felnőttem a feladathoz.

Zsivko Gocics pedig azt mondta: – Tudtuk, hogy nehéz lesz meccs, küzdöttünk, hajtottunk, sajnos sok hibával vízilabdáztunk. Voltak olyan periódusai az összecsapásnak, amikor az OSC stabilabban játszott nálunk, amihez Lévai Márton révén kiváló kapusteljesítmény is párosult. Elismerés jár ellenfelünknek, megérdemelték a döntőbe jutást.

SZOLNOKI DÓZSA–GENESYS OSC ÚJBUDA  9–13 (0–3, 5–3, 3–5, 1–2)

Vízilabda Aréna, 700 néző. Vezette: Tóth Imre, Csanádi Zsolt.
SZOLNOK: Bányai – Konarik 1, JANSIK D. 1, Angyal 2, Gbadamassi, Milakovic, Zovic. Csere: Gárdonyi (kapus), KOVÁCS G. 2, NAGY Á.  2, Teleki, Szeghalmi, Schmölcz, Pető A. 1. Edző: Zsivko Gocics

OSC: LÉVAI – Manhercz K. 2, Salamon 1, CSACSOVSZKY 3, HÁRAI, BURIÁN 3, Várnai. Csere: VIGVÁRI 4, Dala, Tóth M., Bundschuh, Sziládi, Kondor. Edző: Varga Dániel

Gól – emberelőnyből:  16/5, ill. 12/5

Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1

Kipontozódott:  Bundschuh (27. p.),  Milakovic (28. p.), Dala (30. p.)

Forrás: Új Néplap, nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad