Fő támogatóink:

A döntőért harcol csapatunk

Posted on 2021 május 05.

A döntőért harcol csapatunk

Az elődöntő mérkőzéseit rendezik mától az élvonalbeli bajnokságban. Csapatunk, a Szolnoki Dózsa a BVSC-t este hat órától fogadja a Vízilabda Arénában.

Azt tudni kell, hogy az alapszakasz végeztével már csak az első négy helyezett csapat érdekelt a küzdelmekben. A versenykiírás szerint az alapszakasz első helyezettje a Szolnok a negyedik BVSC-vel, a második OSC pedig a harmadik Ferencváros együttesével küzd meg a döntőbe jutásért. Az elődöntős párharcok addig tartanak, amíg az egyik fél eléri a hét pontot. Az alapszakaszban egymás ellen játszott két bajnoki meccs eredményét magukkal hozzák a csapatok. Az elődöntő állása: Szolnok–BVSC 4–1 és OSC–Ferencváros 6–0.
A négy között az első meccsen az a pályaválasztó, aki az alapszakaszban előrébb végzett. Ha a mérkőzéseken döntetlen születik, akkor öt­mé­te­res­lö­vé­sek­kel kell eldönteni a három pont sorsát. Fontos információ, hogy a szolnoki csapat hazai meccseit továbbra is zárt kapuk mögött rendezi. A találkozót viszont a klub ­hivatalos You­Tube-csa­tor­ná­ján élőben lehet követni.
– Ahogy szoktunk, felkészültünk a mérkőzésre – kezdte Zsivko Gocics, a Dózsa edzője. – Tudjuk, hogy jó csapat a BVSC, rendre kemény és kiélezett mérkőzést játszunk velük. Legutóbb a fővárosban döntetlent értünk el velük szemben, ezután pedig legyőzték a Fradit és a Vasast is. Azon leszünk, hogy már a szerdai összecsapáson bebiztosítsuk a döntőbe jutásunkat.

Tehát immár hatodik alkalommal mérik össze erejüket a felek ma este. A Magyar Kupában háromszor, a bajnokságban egyszer hazai medencében nyert a Dózsa a BVSC ellen, míg a legutóbbi összecsapásuk 8–8-as döntetlent hozott a fővárosban. Az utóbbi meccset január végén rendezték, azóta sok víz lefolyt a Dunán és a Tiszán egyaránt. Sőt edzőváltás is történt a zuglói csapatnál, Szűcs Levente helyét Kemény Kristóf vette át. Ezt követően többek között legyőzték a Ferencvárost, és megszerezték a negyedik helyet, 17 esztendőn múltán jutottak be ismét az elődöntőbe.
– Most kezdődik a bajnokság java, megnyertük az alapszakaszt, és a folytatásban sem szeretnénk elrontani az eddigi jó szereplésünket – mondta Jansik Dávid, a Dózsa bekkje. – Nehéz lesz újat mutatni egymásnak, hiszen a Magyar Kupában és a bajnokságban öt tétmeccsen találkoztunk a BVSC-vel. Nem valószínű, hogy egy-két apróságon kívül meg tudjuk egymást lepni. Igaz, mióta edzőváltás történt náluk, nem találkoztunk velük, de ha lesz is változás, arra is tudunk majd reagálni.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad