Fő támogatóink:

A döntőért szállunk vízbe

Posted on 2020 szeptember 25.

A döntőért szállunk vízbe

Ha minden igaz, szombat délután a Szolnok–BVSC összecsapással kezdődik meg a Benu Magyar Kupa négyes döntője, amelynek a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda ad otthont a hétvégén.

Az előzményekről annyit, hogy kupa selejtezői július végén kezdődtek, azóta három fordulót tudtak el a csapatok, ami csapatonként kilenc-kilenc mérkőzést jelentett. Közülük három együttes tudta le hibátlan mérleggel a tornát. Közöttük a gólkülönbség rangsorolt, a Ferencváros végzett élen, második a  Szolnoki Dózsa, harmadik az OSC, negyedik pedig a Vasas lett. Így adta magát az elődöntő párosítása: FTC–Vasas és Szolnok–OSC. Az augusztus közepére tervezett budapesti négyes döntőt azonban elhalasztották, mert több csapatnál is pozitív teszteket produkáltak a játékosok.

A négyes döntőt tehát most hétvégén rendezik meg, máris történt egy változás az OSC csapata ugyanis bejelentette, hogy játékosai még nem épültek föl betegségükből, ezért visszalépnek a tornáról. A szövetség is lépett első körben az összetettben ötödik Honvédot kérte fel beugrónak, amely betegségekre hivatkozva köszönte szépen, de nem kért az elődöntőből. Végül a hatodik BVSC legénysége kapva kapott alkalmon elfogadta az invitálást, így ma a Szolnokkal elődöntőzik.

Érdekesség, hogy felek a már kétszer is találkoztak az előcsatározások során, előbb 9–7-re, majd 12–11-re győzte le a Szolnok a BVSC-t. tegyük hozzá, hogy mindkétszer vesztett helyzetből fordítva, némi szerencsével megspékelve nyertek Kovács Gergőék.

– Most sem lesz könnyű dolgunk a BVSC ellen – mondta Zsivko Gocics, a Dózsa edzője. – Itt már nem lehet  hibázni , csak maximális koncentrációval, mindent beleadva nyerhetünk. Szerencsére csapatunkból mindenki egészséges, győzni akarunk, hogy vasárnap már a Magyar Kupáért szálljunk vízbe.

A négyes döntő programja

Szombat, elődöntő: Szolnok–BVSC, 16.15, FTC–Vasas, 17.45.

Vasárnap, a harmadik helyért: 18.45, döntő: 20.15.

Mindegyik mérkőzést az M4 Sport+ közvetíti.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad