Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

A Ferencvárost fogadjuk szombaton este

Posted on 2023 november 18.

A Ferencvárost fogadjuk szombaton este

A 11. fordulóban, szombaton 18 órától csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker a címvédő, éllovas Ferencvárost fogadja a Vízilabda Arénában.

Már csak egy hibátlan együttest találunk az élvonalban, méghozzá a Ferencvárost, amelyik eddigi tíz összecsapását egyaránt magabiztosan hozta. Nem csak a honi mezőnyben hibátlanok a zöld-fehérek, hanem a Bajnokok Ligájában sem veszítettek még pontot. A Magyar Kupa idei döntőjében pedig magabiztosan öt góllal verték a Vasast.

Tegyük hozzá, hogy az állományuk messze a legerősebb a honi mezőnyben, és nem túlzás állítani, hogy világszinten is. Az egykoron Szolnokon is megforduló Varga Dénes és Nagy Ádám mellett a ceglédi származású Jansik Szilárd, aki majd a dózsás bátyjával Dáviddal is összetalálkozik majd a vízben. Mellettük Fekete Gergő, Molnár Erik, Vigvári Vince, Pohl Zoltán, és nem feledve Vogel Soma kapust, akik egyaránt válogatottunk erősségei. És akkor még nem beszéltünk a öt külföldi vízipólósukról, közülük Dusan Mandics (szerb), Danyiil Merkulov orosz) és Kanakisz Argiropulosz (görög) előtte BL-győztes csapatban is szerepelt pályafutása során, sőt Mandics kétszeres olimpiai bajnok. Mellettük két olasz játékos Di Somma Euardo és Luca Damonte is tagja a keretnek. Azt tudni kell, hogy közülük csak hárman szerepelhetnek OB I.-es mérkőzéseken. A vezetőedző az a Nyéki Balázs, aki 2011-13 között Szolnokon játszott. Sőt a kapusedző Gárdonyi András is több évet lehúzott a szolnokiak soraiban.

A szolnoki csapatra sem lehet panasz, a papírforma sikerek mellett hazai pályán legyőzték a Honvédot, majd legutóbb az elmúlt évadban ezüstérmes OSC skalpját is megszerezték a fővárosban, harcban állnak a legjobb négy közé jutásért folyó csatában.

A legutóbbi fordulóban kivédte az osc-sek szemét Bányai Márk (képünkön) a Dózsa hálóőre. A kapust meghívták a válogatottba, az edzés után azt mondta, az NSO-nak. Nem a véletlenek műve, hogy jó szerepelnek. Sokat és intenzíven dolgoznak az edzéseken, folyamatosan csiszolgatják a védekezésüket. A BVC és a Vasas elleni vereség után, a Honvéd-meccsen eksztázisban játszottak, rengeteget blokkoltak, és mindössze hat gólt kaptak, ami bármelyik rivális ellen jó teljesítménynek számít. Az OSC elleni sikerüket ugyancsak nagy fegyverténynek tartják. Hozzá tette, hogy edzőjük, Hangay Zoltán is szokta mondani, még hosszú a bajnokság, alázatosnak kell maradniuk.

  • Tartom, amit mondtam a csapatnak – nyilatkozta Hangay edző lapunknak. – A szép sikerek után is alázatosnak kell maradnunk.   Mint tudjuk a Ferencváros más szintet képvisel,  hiszen  soraikból  egy világválogatottat is ki lehetne állítani. Szerencsére csapatunkból mindenki a fedélzeten, egy jó meccset akarunk velük játszani. A tisztes eredménynél mindképp többet szeretnénk elérni a meccsen. Hívjuk, várjuk szurkolóinkat, hiszen pólós csemegére lesz kilátás a Tiszaligetben.

A 11. forduló programja

Szombat: UVSE–KSI, Miskolci VLC–Kaposvári VK, 11.30, Vasas–Honvéd (tv: M4 Sport), 15.30, Szegedi VE–PVSK, 17.00. Eger–Szentes, Szolnoki Dózsa Praktiker–FTC Telekom Waterpolo, 18.00. Az  OSC–BVSC meccset 11.29-én rendezik.
A bajnokság állása: 1. Ferencváros 30 pont. 2. BVSC 27, 3. Szolnoki Dózsa Praktiker 24, 4. OSC 24, 5. Vasas 24, 6. Bp. Honvéd 18, 7. Kaposvár 16, 8. Szeged 9, 9. Miskolc 3 9, 10. UVSE 6, 11. Szentes 6, 12. PVSK 14, 13. KSI SE 3, 14. Eger 3 pont.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad