Fő támogatóink:

A Fradi ellen játszunk a döntőben

Posted on 2020 szeptember 27.

A Fradi ellen játszunk a döntőben

Elsősorban az első két negyedben mutatott kiváló játékának köszönhetően kvalifikálta magát a Magyar Kupa döntőjébe csapatunk, a Szolnoki Dózsa. 

A BVSC elleni elődöntőben Kovács Gergő nyitotta meg a gólok sorát. A szolnoki gárda nagyon motiváltan és koncentráltan játszott. Jó védekezésből kiindulva, ha a blokkokon átjutott a labda, akkor Bányai Márk kapus többször is bravúrral hatástalanította Pásztor Mátyásék lövéseit. Támadásban pedig pontos és okos passzokkal hozták helyzetbe egymást vízipólósaink. A BVSC egyszerűen nem tudott mit kezdeni a szolnoki legénységgel, amely két negyed játék után 6–0-ra vezetett. Sőt a térfélcserét követően Filip Filipovics pazar ejtésével, majd Radomir Drasovics védhetetlen lövésével 8–0-ra módosult az állás. Összekapták magukat a fővárosiak, a szolnokiak pedig láthatóan a döntőre tartalékoltak. A záró felvonás elején már csak négy gól volt a felek közötti különbség, 8–4. A legjobbkor jött Konarik Ákos gólja, majd Angyal Dániel ismét hat gólosra növelte az övéi előnyét, 10–4. Innentől már nem volt miről beszélni a szolnoki csapat két esztendő múltán is bejutott a Magyar Kupa fináléjába, ahol a Vasast 13–9-re legyőző Ferencváros lesz az ellenfele.

– Engem is meglepett, hogy ilyen kevés edzés után milyen jól kezdtük a mérkőzést – mondta Zsivko Gocics. – Nagyon agresszívan védekeztünk, ennek köszönhetően alakult ki a nagyobb különbség. Az nem tetszett, hogy a harmadik negyedtől nem koncentráltunk eléggé, ekkor már mindenkinek a döntő járt a fejében.

A döntő vasárnap 20.15-kor kezdődik, a Hajós Alfréd uszodában, ahol ott lesznek az az M4 Sport + Tv kamerái is. 

SZOLNOKI DÓZSA–BVSC-ZUGLÓ MKB-EUROLEASING 11–5  (3–0, 3–0, 2–2, 3–3)
Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 800 néző. V:   Csanádi, Tóth I.
SZOLNOK:   BÁNYAI – Kovács G. 1,  KONARIK 3,  Angyal 1,  D. Pijetlovics, Dőry, F. FILIPOVICS 2. Csere:   DRASOVICS   2, Nagy Á., Schmölcz 1,  Jansik D.  1,  Szeghalmi, Teleki.  Edző:   Zsivko Gocics
BVSC:   Szakonyi – Sugár, Mészáros Cs., Pásztor M., Ágh, Nagy M., Gyárfás T.   Csere:   GYÖRKE (kapus), Irmes P.   1,   Mészáros M., Kovács P., Czigány K. 1,   Batizi 1,   Csapó M. 2. Edző: Szűcs Levente
Gól – emberelőnyből:    7/5, ill. 11/1
Forrás: nso.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad