Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

A Fradit fogadjuk a Tiszaligetben

Posted on 2023 április 19.

A Fradit fogadjuk a Tiszaligetben

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában csapatunk ma este hat órától a listavezető Ferencvárost fogadja a Vízilabda Arénában.

Nem csak címvédő és listavezető, hanem a mezőny egyetlen veretlen csapata a Ferencváros. Sőt nem csak a honi mezőnyben, hanem a nemzetközi szinten is jól teljesítenek a zöld-fehérek, hiszen a Bajnokok Ligájában csoportjuk harmadik helyén állnak és a hátralévő három forduló eredményeitől függetlenül már biztos részt vevői a május végi, belgrádi nyolcas döntőnek. Visszatérve a magyar bajnokságra a Fradi alapszakaszbeli elsőségét már nem fenyegeti veszély, az elődöntőben majd a negyedik helyezettel találkoznak, amely a Vasas, Szolnok, Honvéd hármasból fog kikerülni. A szolnoki gárdának nehéz a sorsolása, hiszen a Fradi után szombaton az Eurokupa döntős Vasas elleni idegenbeli mérkőzéssel zárják az alapszakaszt. Ahhoz, hogy a mieink megőrizzék helyüket a legjobb négy között kettőből az egyik meccsüket meg kellene nyerniük, ami nem ígérkezik egy könnyű ujjgyakorlatnak.

  • Nem sikerült a szombati OSC meccs, rosszul játszottunk, nem várt nagy különbségű vereséget szenvedtünk – mondta Hangay Zoltán, a Dózsa edzője. – Próbálunk újra felpörögni, mert egy pillanatig sem lehet lazítani. A mostani Fradi a világ egyik legjobb csapata, mi pedig hajtással, lelkesedéssel, koncentrációval igyekszünk majd eltüntetni a kvalitásbeli különbségeket. Két összecsapásunk van hátra az alapszakaszból, továbbra is saját kezünkben van a sorsunk

A 25 forduló műsora: Kaposvár–KSI 10–10. Szerda: UVSE–BVSC, 13.00, Szolnoki Dózsa–FTC, 18.00, PVSK–Eger, Bp. Honvéd–Miskolc, 19.00, Szeged–Szentes, 20.00. Csütörtök: OSC–Vasas (tv: M4Sport), 18.45.

A bajnokság állása: 1. FTC 70 pont, 2. OSC 64, 3. Vasas 57, 4. Szolnoki Dózsa 55, 5. Bp. Honvéd 51,  6. Eger 43, 7. BVSC 40, 8. Miskolc 27, 9. Szegedi VE 23, 10. UVSE 22, 11. Kaposvár 20,  12. PVSK 14, 13. KSI 5, 14. Szentes 4 pont.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad