Fő támogatóink:

A hatodik helyen végzett válogatottunk

2021 január 11.

A hatodik helyen végzett válogatottunk

Az elmúlt hétvégén Debrecenben rendezték meg a világliga európai selejtezőjét, ahol férfiválogatottunk is medencébe szállt. Nemzeti csapatunkba öt Szolnoki Dózsa-játékos kapott meghívót: Angyal Dániel, Ko­na­rik Ákos, Kovács Gergő (képünkön), Nagy Ádám és Nagy Viktor. Közülük az újoncnak számító Konarik végül nem kapott játékperceket.
A pénteki negyeddöntőben az olaszok ellen becsúszott egy-két hiba, így végül a világbajnok jutott a legjobb négy közé. A szombati folytatásban így az ötödik helyért lehetett hajtani, a horvátok elleni akadályt pedig sikerrel is vették a magyarok. Végül tegnap jöhetett Szerbia, amely ellen nem sikerült nyernünk. A mieink vesztét többnyire épp dózsások okozták, mivel Ra­do­mir Dra­­so­vics, Fi­lip Fi­li­po­vics és Dus­ko Pi­­jet­­lo­­vics is egyaránt kétszer talált a magyar kapuba. Válogatottunk így nem tudta beverekedni magát a júniusi nyolcas döntőbe, amelybe a selejtező első három helyezettje jutott: Görögország, Montenegró és Olaszország.
A magyar eredmények
NEGYEDDÖNTŐ: Olaszország–Magyarország 9–8 (1–2, 2–1, 1–2, 5–3)
Gólszerzők: Di Fulvio, Eche­nique, Figari 2–2, Di Som­ma, Dolce, Napolitano, ill. Man­hercz 3, Angyal 2, Hos­nyán­szky, Jansik Sz., Kovács G.
AZ 5–8. HELYÉRT: Magyarország–Horvátország 13–11 (3–2, 4–6, 1–1, 5–2)
Gólszerzők: Vigvári 3, Kovács G., Manhercz, Sedlmayer 2–2, Angyal, Erdélyi, Hos­nyánszky, Nagy Á., ill. Bukic, Buslje, Fatovic, Jokovic 2–2, Benic, Buric, Dobud.
AZ 5. HELYÉRT: Magyarország–Szerbia 7–9 (1–2, 2–2, 2–1, 2–4)
Gólszerzők: Angyal 2, Hos­nyánszky, Jansik Sz., Man­hercz, Nagy Á., Sedlmayer, ill. Dra­sovics, Filipovics, D. Pi­jet­lo­vics 2–2, Dedovics, Prlai­no­vics, V. Rasovics.

A HARMADIK HELYÉRT: Olaszország–Spanyolország 9–8 (2–2, 0–2, 3–1, 4–3)

DÖNTŐ: GörögországMontenegró 12–7 (3–2,4–1, 4–3, 1–1)

A VÉGEREDMÉNY: 1. Görögország, 2. Montenegró, 3. Olaszország, 4. Spanyolország, 5. Szerbia, 6. MAGYARORSZÁG, 7. Horvátország, 8. Franciaország

Az első három helyezett bejutott a világliga nyolcas döntőjébe, melyet június 26. és július 2. között rendeznek meg Tbilisziben.

Forrás: Új Néplap
Fotó:  Illyés Csaba

468 ad