Fő támogatóink:

A Honvéd alakulatát fogadjuk

2021 március 27.

A Honvéd alakulatát fogadjuk

Listavezető csapatunk, a Szolnoki Dózsa szombat este hat órakor a Budapesti Honvéd együttesét fogadja a Vízilabda Arénában.

A vártnál jóval szerényebben szerepel az évadban a fővárosi együttes, hiszen csak a hetedik helyen állnak Szívós Márton tanítványai. Az elmúlt 22 fordulóban 29 ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint a szolnoki csapat. A felek budapesti meccsét 15–6-ra nyerte a Dózsa. Az utóbb emlegetett vereség még vállalható kategóriába tartozik a Honvéd számára, ám a Szentesen elszenvedett 13–9-es, és a legutóbb hazai medencében, a Péccsel szembeni 12–7-es vereséget elég nehéz megmagyarázni. Így nem csoda, hogy csak a középmezőnyben tanyáznak.

– Igaz, most nem tartozik a Honvéd a közvetlen élmezőnyhöz, de három rutinos válogatott játékosuk – Decker Attila, Hosnyánszky Norbert, Szirányi Balázs – mellett tehetséges játékosok szerepelnek soraikban, ezért egy percig sem lebecsülendő ellenfelek – mondta Zsivko Gocics, a Dózsa vezetőedzője. – Nehéz, de győztes kupapárharcon vagyunk túl, és a folytatásban is kőkemény összecsapások várnak ránk, hiszen a Honvéd-meccs után szerdán rangadót játszunk az OSC otthonában, majd jövő szombaton Eurokupa-elődöntő vár ránk Belgrádban. Mi pedig mindkét fronton jól akarunk szerepelni – tette hozzá a szakember.

A forduló további párosításai: OSC–Tatabánya, KSI–Miskolc, FTC– Szentes, Kaposvár–BVSC, Vasas–PVSK, Szeged–Debrecen, Eger–UVSE (M4 Sport+), 18.00.

Az élcsoport állása: 1. Szolnoki Dózsa 64 pont. 2. OSC 61, 3. FTC 57, 4. Vasas 49, 5. BVSC 47, 6. Eger 37, 7. Honvéd 35, 8. UVSE 33 pont.

Forrás: Új Néplap
Fotó:  Illyés Csaba

468 ad