Fő támogatóink:

A Jadran ellen javíthatunk

2019 november 19.

A Jadran ellen javíthatunk

Folytatódnak a küzdelmek a legrangosabb euró­pai kupában, a LEN Bajnokok Ligájában. A főtábla A csoportjának ötödik fordulójában a Szolnoki Dózsa a horvát Jadran Split csapatát fogadja ma este hét órakor (tv: Sport2) a tiszaligeti Vízilabda Arénában.
Minden bizonnyal nemcsak azért lesz nehéz dolga a magyar gárdának, mert a horvát is egy jó csapat, hanem azért is, mert fel kell állni a Ferencváros elleni csúnya vereséget követően a padlóról. Az önbizalmat ilyenkor nem könnyű felépíteni, valószínűleg ezzel telt Zsivko Gocics és stábja legtöbb ideje a szombati fiaskó óta. A BL más kávéház, és jelen esetben nem feltétlenül negatív értelemben, viszont az biztos, hogy határozottabb védekezésre és támadójátékra lesz szükség, mint a Fradi ellen. A győzelem nemcsak a pontok miatt, hanem a lelkek miatt is rendkívül fontos lenne.
– Tavaly is két kiélezett meccset játszottunk a Jadrannal, most sem lesz ez másképpen – mondta Teleki András, a Szolnok játékosa. – Biztosan fel lesznek dobva, hiszen az elmúlt fordulóban legyőzték a Jug Dubrovnikot. Tudjuk, hogy a BL-ben nincs gyenge csapat, mindenki ellen a maximumot kell nyújtanunk. Sajnos az elmúlt két forduló nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Főként a védekezésünket kell összeszednünk. Három pontot akarunk szerezni a Split elleni meccsen.
Nos, a feladat adott, és talán jól is jön a szolnoki csapat számára, hogy gyorsan itt a javítási lehetőség.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad