Fő támogatóink:

A Kaposvár ellen kezdjük az évadot

2020 augusztus 29.

A Kaposvár ellen kezdjük az évadot

A kupamérkőzéseket követve a bajnoki küzdelmek is elrajtolnak az élvonal pontvadászatában. A Szolnoki Dózsa ma 16 órakor a Kaposvár gárdáját fogadja a Vízilabda Arénában.
Az előző idényt a koronaví­rus-járvány miatt a középszakasz elején felfüggesztették, és májusban törölték is. A pandémia a mostani szezon rajtjára is hatással van, ugyanis három mérkőzést nem tudnak megrendezni, köztük a címvédő FTC és a Vasas összecsapását sem.
A versenykiírás megváltozott az előző idényekéhez képest, ugyanis ezúttal egy csoportban zajlik a küzdelem, minden csapat kétszer játszik minden ellenfelével, majd az első négy helyezett szerepel a rájátszásban. Itt az első és a negyedik, valamint a második és a harmadik találkozik a döntőbe jutásért úgy, hogy az egyik fél hetedik pontjáig tart a párharc – az egymás ellen megszerzett pontokat magukkal viszik a csapatok.
– Készülünk teljes erőnkből, nagy feladatok várnak ránk, hiszen szeptember közepén játsszuk le a Magyar Kupa négyes döntőjét – jelezte Zsivko Gocics, a Dózsa vezetőedzője. A kupában jól ment, mind a kilenc meccsünket megnyertük. Többek között a kaposvári csapatot is fölényesen vertük. Mindez nem mérvadó, mert akkor két nap alatt három meccset kellett játszani, és ezt nem bírták a kaposváriak. Ha úgy játszunk ma is, ahogy tudunk, akkor ismét fölényesen nyerhetünk. A fiúk már nagyon várják a rajtot, meg a folytatást is, hiszen szerdán már a BVSC csapatát fogadjuk.

Játékosmozgás Szolnokon.
Érkezett
: Konarik Ákos (UVSE), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Filip Filipovics (Pro Recco).
Maradt: Nagy Viktor, Bányai Márk, Angyal Dániel, Dusko Pijetlovics, Jansik Dávid, Radomir Drasovics, Szeghalmi Zsombor, Dőry Farkas, Schmölcz Norman, Teleki András. Vezetőedző: Zsivko Gocics. Edző: Hangay Zoltán, Vincze Gergő.
Távozott: Bátori Bence, Szathmári Kristóf (mindkettő Vasas), Djordje Lazics (Brescia, Várnai Kristóf (OSC), Viktor Rasovics (?), Gavril Szubotics (?).

Az első forduló további programja: Eger–KSI SE, 18.00, OSC–Szeged, 19.00, PVSK–BVSC, 19.00,Bp.Honvéd–Miskolc, 19.00
Elhalasztva: FTC–Vasas, UVSE–Debrecen, Tatabánya–Szentes.

Forrás: MTI, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad