Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

A legjobb nyolc között a mieink az Eurokupában

Posted on 2022 december 15.

A legjobb nyolc között a mieink az Eurokupában

Csapatunk, a Szolnoki Dózsa harcolta ki a legjobb nyolc közé jutást az Eurokupában, miután budapesti kétgólos vereséget követően a visszavágón három gól különbséggel legyőzte a Budapesti Honvéd alakulatát. 

Szolnoki Dózsa–Bp. Honvéd 8–5 (3–3, 2–0, 3–1, 0-1)

Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette:  Tiozzo (horvát), Jaumandreu (spanyol)

SZOLNOK: BÁNYAI – Kovács G., Vismeg 1, PÁSZTOR 3,  Ágh 1, JANSIK D., SZEGHALMI 3. Csere: Schmölcz, Belényesi, Pető, Vámosi, Teleki. Edző: Hangay Zoltán.

HONVÉD: Decker A. – Ekler Zs. 1, HESSELS S. 1, EKLER B. 1, Hosnyányszky, Fejős, Hessels B.1.  Csere: Kiss B., Gregor, Sugár 1, Simon H. Manhercz Á. Edző: Szivós Márton.

Pásztor Mátyás lövése hamar beakadt egykori szolnoki csapatársa, Decker Attila kapujába. A Honvéd részéről Hessels Benjamin sem teketóriázott gyorsan egyenlített. A folytatás is hasonlóan alakult vezetett a Dózsa, de rendre egyenlítettek a fővárosiak. A második  negyedben aztán Pásztor és Szeghalmi Zsombor találatára nem érkezett válasz, 5-3.

A nagyszünetet követően a hazaiak jó védekezése mellet Bányai Márk kapus többször is bravúrral hárította a vendéglövéseket. Sőt Szeghalmi bombájával már a szolnoki csapat állt továbbjutásra, Ekler Bendegúz azonban szépített, 6-4. Majd Pásztor pazar csavargólját, a válogatottba frissen meghívott Vismeg Zsombor mutatós lövése követte, 8-4. Mint ahogyan a várható volt, óriási izgalmakat hozott a záró felvonás. A szolnoki csapat igyekezett tartani a labdát, míg a vendégek szinte minden helyzetből lőttek, amiket egy kivételével hatástalanítottak a szolnoki blokkok és Bányai kapus. A Dózsa tehát háromgólos győzelmével az Eurokupa legjobb nyolc csapata közé jutott.

  • Nüanszokon múlt, de megérdemelten jutott tovább a szolnoki csapat – nyilatkozta, Szivós Márton, a Honvéd edzője. – Nagyot küzdöttünk, néhány játékosunk csak a mostani szezonban mutatkozott be nemzetközi klub mérkőzéseken. Tanultunk belőle, most már a bajnoki meccsekre kell koncentrálnunk. Sok szerencsét kívánok a Dózsának, a folytatáshoz.

Hangay Zoltán, a szolnoki együttes edzője pedig ekképp nyilatkozott: – Kemény párharcot vívtunk azzal a Honvéddal, amelyik remekült helyt állt a hétvégi Magyar Kupa elődöntőben az OSC ellen. Próbáltam a srácokat felpezsdíteni ami sikerült is.  A sors fintora, hogy két magyar csapat küzdött a továbbjutásért, ami nekünk sikerült, és nagyon örülünk neki. Szombaton pedig bajnoki meccsre várjuk a Kaposvárt.

A másik eurokupás magyar csapat, a Vasas 11–7-re kikapott a Crvena zvezda otthonában, de összesítésben egy gólt megőrzött előnyéből, és ezzel ugyancsak a nyolc közé jutott.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad