Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

A Magyar Kupa negyeddöntőjében csapatunk

Posted on 2023 augusztus 21.

A Magyar Kupa negyeddöntőjében csapatunk

Második lett csapatunk a BENU Magyar Kupa C csoportjának szentesi selejtezőkörében, és ezzel a negyedöntőbe jutott.

A Szolnoki Dózsa Praktiker legénysége az elmúlt évadban bajnoki negyedik, Eurokupagyőztes Vasassal szemben pénteken este kezdte meg a tornát.  A fővárosiak nagyon bekezdtek, hamar kétgólos előnyt harcoltak ki, majd három perc játékot követően Kovács Gergő góljával szépített a Dózsa. Az angyalföldiek azonban nem adták ki a kezükből a vezetést, sőt volt, hogy három góllal is vezettek a szolnoki csapatot korábban erősítő Konarik Ákos, és a szerb olimpiai bajnok Sztrahinja Rasovics találataival. A Pásztor Mátyást nélkülöző Tisza-partiak egy percig sem adták fel, ellenfelük nyomába eredtek, de nem tudták őket utolérni, 11–13.

A szombati folytatásban előbb a Pécs ellen szálltak vízbe a dózsások, akik nem sokat teketóriáztak ellenfelükkel, az első negyed végéig négy, míg nagyszünetig ötgólos előnyt építettek fel. Innentől már csak a különbség volt kérdéses, a végén 16–9-es eredmény került be a jegyzőkönyvbe.

A tornazáron a minden szinten megerősödött hazai csapattal, vagyis a Szentessel mérték erejüket Szeghalmi Zsomborék, a másik továbbjutó helyért, ugyanis a Vasas csoportelsőségét már nem fenyegette veszély.  Testvérharc is folyt a medencében, hiszen a Vismeg fiúk, a junior világbajnok Zsombor (Szolnok) és bátyja Botond (Szentes), ezúttal egymás ellen küzdöttek.  Ahhoz képest, hogy a dózsások előző PVSK elleni találkozója három órája ért véget, frissen és gólerősen kezdtek, mindezeknek köszönhetően a második negyed közepén már 6-2-re vezettek. A hazaiak azonban elkezdtek kapaszkodni, sőt a harmadik játékrészben utol is érték a megtorpanó Tisza-partiakat, 8–8. Bizony jókor jött a Dózsának a nyáron Miskolcról igazolt Böröczky Marcell előnygólja. A végjátékban Vismeg Zsombor és Kovács Gergő találatára csak egy góllal tudtak válaszolni a vendéglátók, a szolnokiak tehát 11–9-re legyőzték vetélytársukat, így csoportmásodikként bejutottak a negyeddöntőbe.

  • Az volt a célunk a selejtezősorozatban, hogy fejlődjünk, a meccsek jó felkészülést nyújtsanak a bajnokságra, és legyen meg a továbbjutás – mondta honlapunknak Hangay Zoltán, a Szolnok edzője. – Lényegében a fiúk nagy részt azt játszották, amiket megbeszéltünk és gyakoroltunk. Igazi vízilabda hangulat volt a mérkőzéseken, ami jó propagandája volt a sportágnak.  Várjuk negyeddöntős vetélytársunkat, és már Pásztor Matyira is számíthatunk a folytatásban.

 

A C csoport eredményei

Szolnoki Dózsa Praktiker–Vasas 11–13 (2–4, 3–3, 1–2, 5–4)
Gólszerzők: Jansik D., Kovács G. 3-3, Pető, Szeghalmi 2-2, Ágh, ill. Rasovics 4, Konarik 3, Bátori 2, Burián, Batizi, Lakatos, Dedovics.

Pécs–Szolnoki Dózsa Praktiker 9–16 (2–6, 1–2, 4–6, 2–2)
Gólszerzők: Pellei 3, Pónya 2, Vogel, Lajkó, Szabó G., Holl, ill. Szeghalmi 4, Jansik D. 3, Schmölcz, Pető 2-2, Kovács G., Vismeg Zs., Böröczky, Fedac, Ionescu.

Szentes–Szolnoki Dózsa Praktiker 9–11 (2–4, 2–3, 4–2, 1–2)
Gólszerzők: Biros B. 3, Csorba, Szatmári, Magyar, Hajdú A., Vismeg B., Aszanyin, ill. Kovács G. 5, Jansik D., Pető 2-2, Vismeg Zs., Böröczky.

További eredmények: Szentes–PVSK 16–15, Vasas–Szentes 12–6, Vasas–PVSK 14–8.

Végeredmény: 1. Vasas 9 pont, 2. Szolnok 6, 3. Szentes 3, 4. PVSK 0 pont.

A negyeddöntő résztvevői: FTC, OSC, Vasas, Szolnok, Bp. Honvéd, Kaposvár, BVSC, Eger.

A sorsolást hétfőn tartják, az oda-visszavágós párharcokat pénteken és vasárnap rendezik.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad