Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

A mienk nyerték a Tisza-parti csapatok csatáját

Posted on 2024 március 17.

A mienk nyerték a Tisza-parti csapatok csatáját

Újabb fontos három pontot szerzett csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker, miután 11–10-re legyőzte a vendég Szeged legénységét, a középszakasz 2. fordulójában.

Szolnoki Dózsa Praktiker–Szegedi VE 11–10 (3–1, 2–3, 3–4, 3–2)

Vízilabda Aréna, 300 néző. V: Kovács Cs. T., Ercse N.

SZOLNOK:  BÁNYAI – Kovács G., PÁSZTOR 2, JANSIK D. 4, Ágh, SZEGHALMI 3, Vámosi. Csere:  Ionescu, Teleki, Vismeg Zs. 2, Pető A. Schmölcz, Simon D.  Edző: Hangay Zoltán

SZEGED: Danka – Nagy M. 1, BÓBIS B. 2, HORVÁTH Zs. 1, Sánta, KÜRTI 3, Sziládi 1. Csere: Gyovai (kapus), Tóth Gy., Pörge 1, Kasza, Leinweber 1, Klár, Horváth V. Edző: Kiss Csaba

Gól – emberelőnyből: 13/5, ill. 18/4.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. – .

Kipontozódott: Vámosi (28. p.), Tóth Gy. (29. p.), Teleki (31. p.).

Csapatkapitányunk, Jansik Dávid duplájával indult a Tisza-parti csapatok csatája. Mintegy 12 percig jól védekezett a hazai legénység, a blokkok is a helyükön voltak, ha azokon átjutott a labda, akkor Bányai Márk hárított olykor bravúrral. A folytatásban azonban 5–1-es állás után a vendégek három találatára azonban elmaradtak a hazai válaszok, így hamar szoros lett a meccs, 5–4.

A második félidőben Szeghalmi Zsombor és Jansik bombájával ismét meglépett a szolnoki csapat. A szívósan játszó szegediek azonban a negyed végére kiegyenlítették hátrányukat. A záró felvonás 8–8-as állásról indult Kürti  Dominikék kétszer a vezetésért is támadhattak, de nem jártak sikerrel. A másik oldalon viszont Vismeg Zsombor és Jansik újra betalált, 11–9. A végjáték óriási izgalmakat hozott, a vendégkapu előtt a szolnokiak ellen rendre kontra faultokat ítélt Ercse Norbert játékvezető. A szegediek persze vérszemet kaptak, a 18. emberelőnyös helyzetüket Sziládi Kristóf révén gólra váltották, sőt fél perccel a vége lőtt már az egyenlítésért támadhattak, de nem jártak sikerrel. A Dózsa pedig, ha a vártnál is nehezebben, de megnyerte a parázs összecsapást.

– Magas hőfokú mérkőzést játszottunk a jól felkészített Szolnok otthonában – mondta Kiss Csaba, a vendégek edzője. – Most is bizonyítottunk, hogy nem kirándulni jöttünk a felsőházba. Közel álltunk a pontszerzés, de sajnos nem sikerült a bravúr.

Hangay Zoltán pedig ekképp értékelt: – Sokat fejlődött a szegedi csapat az elmúlt időszakban és ezt bizonyította ezen a találkozón is. A tavalyi szezonban rossz játékkal fontos pontokat hagytunk Szegeden, most ugyancsak gyengébb  teljesítményt nyújtottunk, de legalább sikerült nyernünk.  Úgy látom, hogy egy-két emberünknek még fel kell nőnie a feladatokhoz.  A lényeg az, hogy megszereztük a három bajnoki pontot. A folytatás sem ígérkezik könnyűnek, szombaton este a Honvéd otthonában folytatjuk a bajnokságot.

További eredmények: OSC–Bp. Honvéd 11–10, Kaposvár–Vasas 14–23, BVSC–Ferencváros 7–16.

A felsőház állása: 1. Ferencváros 27 pont, 2. BVSC 21, 3. Vasas 19, 4. Szolnoki Dózsa Praktiker 15, 5. OSC 13, 6. Bp. Honvéd 8, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 0 pont.

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad