Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

A miskolci csapatot fogadjuk szombat este

Posted on 2023 február 25.

A miskolci csapatot fogadjuk szombat este

A 17. forduló összecsapásait rendezik meg a hétvégén az élvonalbeli bajnokságban. A mieink vendége a Miskolc legénysége lesz, az összecsapás szombaton 18 órakor kezdődik a tiszaligeti Vízilabda Arénában. 

Aktuális vetélytársunk  az elmúlt 16 mérkőzésén 14 pontot gyűjtött, amellyel a tizedik helyen áll a tabellán. Mindössze két pont a hátránya a nyolcadik Kaposvárral szemben. Azt hallani, hogy a borsodi főváros gárdájának eltökélt szándéka, hogy alapszakasz zárását követően az 5–8-helyért folyó csatározásokban legyen majd érdekelt.  A legutóbbi fordulóban 15–8-ra verték a sereghajtó KSI-t.  Igazából eddig a hátsó régió csapatait győzték le Vidumanszky László edző tanítványai, a tabella első hat helyezettje elleni mérkőzéseken viszont nem volt esélyük a győzelemre. Erre jó példa a tavaly november 5-i miskolci meccs, ahol 9–2-re kaptak ki a Dózsától.

Hamár a szolnokiaknál tartunk, Kovács Gergőék (képünkön) fontos meccset nyertek szerdán a BVSC uszodájában, sikerükkel továbbra is harmadik helyet foglalják el. Pozíciójuk megőrzéséhez  azonban kellenek a további győzelmek, legközelebb szombat este a Miskolccal szemben.   Erről (is) beszélt a miskolci nevelésű, válogatott kerettag Vismeg Zsombor, aki tavaly nyár óta erősíti a szolnokiakat..

  • Őszintén szólva reménykedtem a válogatott meghívóban, mert úgy érzem, hogy jól teljesítettem az elmúlt bajnoki mérkőzéseken. Rátérve a közelgő bajnokira kemény találkozóra számítók a Miskolc ellen is. Ismerem őket, hiszen hat szezont játszottam náluk. Idén több meccsen, a Szeged és a BVSC ellen is bizonyították, hogy nem lehet őket félvállról venni, képesek meglepetést okozni. Legutóbb a BVSC-vel szembeni összecsapáson is megmutattuk, hogy tudunk jól játszani, a siker pedig plusz motivációt jelent számunkra. Jobb csapat vagyunk a Miskolcnál, itthon kell tartanunk a három pontot – tette hozzá a 20 éves játékos.

A 17. forduló műsora: Ferencváros–Kaposvár 20–4 (pénteken játszották). Szombat: KSI–Szeged, Vasas–UVSE, BVSC–Szentes, Eger–Bp. Honvéd, OSC–PVSK. Szolnoki Dózsa–Miskolc, 18.00. 

A bajnokság állása: 1. FTC 51 pont, 2. OSC 42, 3. SZOLNOKI DÓZSA 37, 4. Vasas 36, 5. Bp. Honvéd 33, 6. Eger 31, 7. BVSC 25, 8. Kaposvár 16, 9. Szeged 16, 10. Miskolc 14, 11. UVSE 13, 12. PVSK 11, 13. Szentes 4, 14. KSI 1 pont.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad