Fő támogatóink:

A Miskolcot fogadja csapatunk

2020 október 13.

A Miskolcot fogadja csapatunk

A Miskolcot fogadja csapatunk

Újabb hazai összecsapás vár csapatunkra, a Szolnoki Dózsára, amely szerdán 19.30 órától a Miskolc legénységét látja vendégül a Vízilabda Arénában.
A vendég miskolciak a járványhelyzet miatt mindössze két bajnoki mérkőzést tudtak le idáig. Mindkettőt idegenben játszották, előbb augusztus 29-én nem kis meglepetésre 10–9-re nyertek a Honvéd otthonában, majd rá négy napra 10–9-re kaptak ki Pécsen. Azóta nem is ugrottak medencébe bajnoki mérkőzésen Kis István edző tanítványai. Nem mellesleg a Magyar Kupában rendeztek a nyáron Szolnok–Miskolc összecsapást, méghozzá augusztus 6-án a margitszigeti középdöntőben, ahol a Dózsa magabiztos, 17–12-es győzelmet aratott. Mint tudjuk, utána Filip Filipovicsék meg sem álltak a döntőig, végül ezüstérmesek lettek, míg a Miskolc a nyolcadik helyen zárt. Szerintünk ezzel a helyezéssel a bajnoki évad végén is elégedettek lennének a borsodi fővárosban.
Rátérve a szolnoki alakulatra, amelyik mind a hat bajnoki meccsét behúzta és vezeti a tabellát: legutóbb rangadót nyert az OSC ellen, egyik legjobbja a betegségéből visszatérő kapus, Nagy Viktor volt. A válogatott hálóőr teljesítményéről annyit, hogy két negyeden át állt a kapuban, közben kilenc lövésből hetet is hárított. A kapus már a folytatásról is beszélt.
– Elkezdtük a felkészülést a Bajnokok Ligájára, ebbe a munkába jól illeszkedik bele a két hazai meccsünk, a szerdai Miskolc és a szombati Szeged elleni összecsapásunk. Hívjuk, várjuk szurkolóinkat, ígérjük, ezúttal is maximális erőbedobással játszunk majd.
A szombati rangadón Kovács Gergő és Teleki András egyaránt hiányzott a Dózsa soraiból, Zsivko Gocics vezetőedző róluk is beszélt honlapunknak.
– Teleki Andris még mindig nem tud játszani, sajnos Jan­sik Dávidnak megint fáj a válla, amire kapja a kezeléseket. Kovács Gergő szereplésére viszont van remény. Közel egy hónapja nem játszott tétmeccset a Miskolc, nem tudjuk, mire lesznek képesek. Fiatal, hajtós csapat az övéké, természetesen, mint mindegyik ellenfelünket, őket is nagyon komolyan fogjuk venni.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad