Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

A nagyszünet után állva maradt csapatunk

Posted on 2023 október 12.

A nagyszünet után állva maradt csapatunk

A Szolnoki Dózsa Praktiker sima, ötgólos vereséget szenvedett a vendég BVSC-től, az OB I. 5. fordulójában.

Szolnoki Dózsa Praktiker–BVSC-Zugló 8–13 (3–2, 2–1, 1–7, 2–3)

Vízilabda Aréna, 200 néző. Vezette: Petik A., Rubos K.

SZOLNOK:  Bányai – Kovács G. 1, Jansik D., Pásztor 2, Ágh, Szeghalmi 1, Vámosi. Csere:  IONESCU 3, Schmölcz 1, Vismeg Zs., Pető A., Cseh M., Teleki. Edző: Hangay Zoltán

BVSC: GYAPJAS –Tátrai D. 1, HORVÁTH Á. 2, Mészáros M., 2, Csacsovszky E. 1, Csacsovszky A. 1, Balogh B. Csere: CSAPÓ M. 2, Mészáros Cs., Gyárfás T. 1, GÁL  D. 2, Kovács P. 1. Edző. Kemény Kristóf.

Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 13/4.

Gól – ötméteresből: 3/1, ill. 1/1.

Kipontozódott: Vámosi (25. p.), Horváth Á, (26. p.)

Jól kezdődött a mérkőzés szolnoki szempontból, Pásztor Mátyás találataival vezettek a hazaiak. A védekezéssel sem volt különösebb gond, és Bányai Márk kapus is többször jól avatkozott közbe. A folytatásban már 5–3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző, az előnyt azonban tudták  növelni, mert előbb egy ötméteres, majd egy ordító ziccer is kimaradt a BVSC kapuja előtt. A fordulást követően azonban minden megváltozott a vendégek sorra lőtték góljaikat, a szolnoki csapat játéka pedig teljesen szétesett. Igaz, a fővárosiaknak minden sikerült, de ez sem lehet mentség a hazaiak számára. A záró játékrész 6–10-es álláról indult, a szolnoki csapat pedig nem tudott csökkenteni hátrányán, simán kikapott a jó napot kifogó BVSC-től.

– Az első félidőben jól játszottunk, harmadik negyedben viszont állva hagyott bennünket a vendégcsapat,– értékelt Hangay Zoltán. – Ezen a mérkőzésen saját magunkat vertük meg, nem elég három negyeden át vízilabdázni. Ennek a gyenge teljesítménynek még lesz folytatása…

Kemény Kristóf pedig azt mondta: – A nagyszünet után nagyon jól játszottunk. A gólkülönbség azonban túlzott nincs ekkora különbség a két csapat között. Nagyon örülünk a győzelemnek, mert eddig nem nyerni jártunk Szolnokra.

Csapatunk szombaton 16 órától a Vasas vendége lesz a Komjádi uszodában, a mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport+.

Az állás: 1. FTC 15 pont, 2. OSC 15, 3. Vasas 15, 4. BVSC 15, 5. Szolnoki Dózsa Praktiker 12, 6. Bp. Honvéd 11, 7. Kaposvár 6, 8. Szentes 6, 9. Miskolc 3, 10. Eger 3, 11. Szeged 0, 12. KSI 0, 13. Pécs 0, 14. UVSE 0 pont.

Forrás: Szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad