Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

A nagyszünet után higgadtan játszottak a mieink

Posted on 2023 október 29.

A nagyszünet után higgadtan játszottak a mieink

Csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker 13–8-as győzelmet aratott a Szentes otthonában az OB I. 8. fordulójában.

Új vezetőedzővel várták a szentesiek a szolnoki csapatot, a hétközben Komlósi Vilmos helyét az eddigi szakmai igazgató Kis Gábor vette át. Az utóbbi játékosként olimpiai bajnok volt, majd a Szolnok centereként minden hazai és nemzetközi klubcímet begyűjtött csapatával. Egykori játékostársa, a Dózsa saját nevelésű edzője, Hangay Zoltán pikáns meccset várt az alföldi csapatok csatájától.

Ahogy várható az első két negyed hatalmas küzdelmet hozott, többször is változott a vezető kiléte, meglepetésre a második negyedben már 5–3-ra is vezetett a hazai gárda. Szerencsére a Dózsa még a térfélcsere előtt kiegyenlítette hátrányát.

A térfélcsere után következett a fordulat, a vendégcsapat Pásztor Mátyás vezérletével a harmadik nyolcpercet 5–1-gyel hozta le, és állva hagyta ellenfelét. A záró felvonásban sem állt le a Tisza-parti alakulat, amely tovább növelte előnyét végül ötgóllal verte a vetélytársát. A vendégeknél a második félidei jó játék részese volt a Dózsa hálóőre, Józsa Ottó, aki 60 százalékos hatékonysággal védett.

Az edzőváltás így vagy úgy, de mindig megmozgatja a csapatot, szerencsére ez nálunk a jó irányba történt meg. Amit kértem, az a harmadik negyed közepéig megvalósult, ekkor viszont már többet hibáztunk, és fizikailag fölénk kerekedett a Szolnok – fogalmazott Kis Gábor.

Hangay Zoltán pedig azt mondta: – Tudtuk, hogy az edzőváltást követően bele fog állni ebbe a mérkőzésbe a Szentes, így is történt. Öt öt után is higgadtak maradtunk, ezt követően robbantottunk, ami nagyon tetszett, az viszont kevésbé, hogy védekezésben a blokkok megint elmaradtak. Nagyon hajtottunk a győzelemért, de az eszünket a későbbiekben még többet kell használnunk.

Metalcom Szentes–Szolnoki Dózsa Praktiker 8–13 (3–3, 2–2, 1–5, 2–3)

Szentes, 120 néző. Vezette: Petik A., Bereczki M.
SZENTES: Kovács B. – SZATMÁRI 2, MAGYAR 2, Csorba, Bozó 1, Biros B. 1, Kürti-Szabó. Csere: Pászti (kapus), Pethe, Asanyin 1, Vékony, VISMEG B. 1, Hajdú. Edző: Kis Gábor.
SZOLNOK: JÓZSA – KOVÁCS G. 2, PÁSZTOR 3, Vismeg Zs., JANSIK D. 2, Vámosi, Pető 1. Csere: Ionescu 2, Szeghalmi 1, Schmölcz 2, Teleki, Böröczky, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 
15/3, ill. 8/3.
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1.
Kipontozódott: Pető A. (22. p.), Vámosi (32. p.)
További eredmények: KSI–Bp. Honvéd 4–16, UVSE–Szeged 9–11, FTC–BVSC 13–9, Kaposvár–Eger 14–10, PVSK–Miskolc 9–13, OSC–Vasas 8–18 (!).

A bajnokság állása: 1. FTC 24 pont, 2. Vasas 21, 3. BVSC 21, 4. OSC 21, 5. Szolnoki Dózsa Praktiker 18, 6. Bp. Honvéd 18, 7. Kaposvár 13, 8. Szeged 6, 9. Miskolc 6, 10. Szentes 6, 11. Eger 3, 12. UVSE 3, 13. KSI 3, 14. PVSK 1 pont.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad