Fő támogatóink:

A Népligetben győztük le a bajnokot

2020 november 29.

A Népligetben győztük le a bajnokot

Csapatunk, a Szolnoki Dózsa nyerte a bajnokság szuperrangadóját, miután a fővárosban egy góllal jobbnak bizonyult a címvédő Ferencvárosnál.

Két hónappal ezelőtt a Magyar Kupa fináléjában, a Hajós Alfréd uszodában találkoztak a felek, akkor a rendes játékidőben 13-13-as végeredmény született az ötöspárbajban azonban a Fradi diadalmaskodott. A szombati bajnoki rangadót mindkét csapat hibátlan mérleggel, egyaránt 13-13 győzelemmel várta.

A mérkőzés előtt kisebb riadalom tört ki a szolnoki táborban, ugyanis meghibásodott az autóbuszok, szerencsére időben oda értek a népligeti uszodába, és elkezdhették a bemelegítést. Soraikból a szerb olimpiai bajnok center, Dusko Pijetlovics fogműtétje miatt hiányzott. A hazaiak pedig a sérüléssel bajlódó, egykoron Szolnokon is szereplő, világ és Európa-bajnok átlövőt, Vámos Mártont nélkülözték.

Jó kezdett a szolnoki gárda, hiszen az első negyedben kétszer is két góllal vezettek. Ritka pillanatnak lehettünk szemtanúi, amikor Varga Zsolt, a Fradi edzője, már a játékrész utolsó percében, 2-4-es állásnál kikérte idejét, és alaposan megdorgálta tanítványait. Ennek ellenére továbbra is a szolnokiak irányították a játékot, nemcsak jól védekeztek, hanem támadásban helyzeteket teremtettek, és azokat jó százalékkal használták ki. Ebbe még az is belefért, hogy a második negyed elején Filip Filipovics büntetőt hibázzon.  Nem sokkal utána azonban javított a szerb átlövő, tanári ejtését nem tudta hárítani Vogel Soma. Immár három találattal is vezettek a szolnokiak, amikor Varga Dénes riadót fújt az övéinek, akik a nagy szünetig két gólt ledolgoztak hátrányukból.

A fordulást követően változott a rangadó forgatókönyve, hiszen 9-7-re fordítottak a vendéglátók. Szerencsére nem roppant meg a szolnoki legénység a kiváló lövőformában lévő Nagy Ádám vezérletével kiegyenlítették hátrányukat.

A záró felvonás 11-11-es állásról indult, Szeghalmi Zsombor találatával ismét vezetett a Tisza-parti csapat, a Fradi azonban gyorsan fordított.  Ismét Nagy Ádám villant, immár ötödik találatát jegyezte a szolnokiak átlövője, 14-14.  Mint ahogy az várható is volt óriási csatát és izgalmakat hozott a hajrá. Egy labdaszerzés után a megúszó, mindössze 18 esztendős, Szeghalmi Zsombor parádés gólt lőtt a hazaiak kapujába, 14-15. Gyorsan emberfórt kapott a Fradi, de Nikola Jaksics lövését bravúrral hárította Nagy Viktor.  Már csak alig fél perc volt hátra, amikor Kovács Gergőt kiállították, mindezért Zsivko Gocics túl hevesen reklamált, a játékvezetők pedig piros lapot adtak a szolnoki szakvezetőnek. Az egyenlítésből azonban nem lett semmi, mert Radomir Drasovics elcsípett egy hazai passzt, a hátralévő néhány másodpercet pedig kijátszotta szolnoki alakulat

Több mint húsz hónap után veszített újra OB I-es meccset a Ferencváros, legnagyobb örömünkre a parádésan játszó Szolnoki Dózsa jóvoltából.

  – Mindig azt mondom, a védekezés határozza meg a mérkőzéseket, tizenöt gólt semmiképpen sem szabad kapni egy rangadón   –  mondta Varga Zsolt, a lefújás után, a Nemzeti Sportnak.   –  Ebben látom az elsődleges problémát, a most teljesen szétcsúszó védekezésünkön kell dolgoznunk a folytatásban.

Zsivko Gocics pedig azt nyilatkozta:   – Brusztolós meccset játszottunk az elejétől kezdve. Sok volt a hiba, de ugyanannyi a szép megoldás is, és nagyszerű egyéni teljesítményeket láthattunk mindkét oldalon. Minden szituációra jól reagáltunk, csapatom keményen megdolgozott a három pontért.

FTC-TELEKOM –SZOLNOKI DÓZSA 14–15 (2–4, 4–3, 5–4, 3–4)
Budapest, Népliget, zárt kapuk mögött. Vezette:   Csanádi, Marjay
FTC:  Vogel S. – Fundulisz 3, VARGA D. 3,   Jaksics    2,  C-BICARI 2,  SEDLMAYER  2,    Zalánki. Csere:  Jansik Sz., Mezei, Vigvári 2,  Pohl, Fekete G. Edző: Varga Zsolt
SZOLNOK:   NAGY V. – Konarik, Drasovics, NAGY Á.  5,  Angyal 1, FILIPOVICS  4,   JANSIK D.  2.  Csere:   Kovács G. 1,  Dőry, Teleki, Schmölz, SZEGHALMI 2. Edző:   Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből:  19/7, ill. 12/6
Gól – ötméteresből:   1/1, ill. 2/1
Kipontozódott:   Angyal (19. p.), Zalánki (29. p.), Teleki (29. p.), Varga D. (30. p.), Nagy Á.(31. p.)
Piros lap: Gocics (32. p.)

A bajnokság élcsoportjának állása: 1. SZOLNOK 42 pont (14 mérkőzés), 2. FTC 39 (13 mérk), 3. OSC 34, 4. BVSC 25, 5. Vasas 22, 6. Eger 20 pont.

Forrás: Nso.hu, Szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad