Fő támogatóink:

A playoff-körbe jutott csapatunk

Posted on 2021 október 11.

A playoff-körbe jutott csapatunk

-A Bajnokok Ligája C csoportjának záró fordulójában, amelynek a szolnoki Vízilabda Aréna a helyszíne.  A harmadik nap első meccsén 11–11-es döntetlennel zárult az olasz Savona és a montenegrói összecsapása. mindez egyben azt is jelentette, hogy a szolnoki csapat, amely torna két összecsapásából három pontot szerzett és már biztos továbbjutónak számít. A záró találkozón a szolnoki legénység a görög Vouglomenivel mérte össze erejét.

Az elején töltöttek és lőttek a felek, potyogtak a gólok rendesen 6–4-es szolnoki vezetéssel zárult az  első negyed. A folytatásban Konarik Ákos–Angyal Dániel–Szeghalmi Zsombor trió továbbra is jó százalékkal célozta a görögök kapuját, mellettük Bányai Márk többször is bravúrral védett, még büntetőt is hárított a fiatal hálóőr.  A záró negyedben Jansik Dávid bombájával 13–10-re módosult az állás, a vendégek azonban nem adták fel felzárkóztak és a végjátékban az egyenlítésért támadhattak, Angyal Dániel azonban remekül blokkolt egy gólba tartó labdát, így a Dózsa 13–12-re megnyerte a mérkőzést. Ami egyben azt is jelenti, hogy a szolnoki csapat veretlenül csoportelsőként jutott a  playoff körbe, ahol majd egy csoportmásodiként végző gárda lesz az ellenfele, a párharcokat október 20-án és 23-án rendezik. A Dózsa mellett a Savona lett a másik továbbjutó.

  • Nagyjából azt történt, amire számítottunk – mondta Zsivko Gocics, a Dózsa vezetőedzője. – Mint az eredmények is mutatják, öt döntetlen is született a tornán kiegyenlített volt a mezőny. Teljesen nem vagyok elégedett, de nem lehet hibátlanul játszani. Örülünk a továbbjutásnak, és köszönjük a közönség buzdítását, nagyon sok energiát adtak számunkra ebben a három napban.

Szolnoki Dózsa–Vouliagmeni 13–12 (6–4, 2–2, 3–3, 2–3)
Gólszerzők: Angyal, Konarik 3-3, Szeghalmi, Jansik D., Milakovic 2-2, Zovic, ill. Milonakisz, Alafragkisz, Gkiuvecisz, Trulosz, Kapocisz 2-2, Paparisz, Kalogeropulosz.

A C-csoport végeredménye: 1. Szolnok 7 pont, 2. Savona 3, 3. Vouliagmeni 2, 4. Jadran Herceg Novi 2 pont.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

 

468 ad