Fő támogatóink:

A Pro Recco nyerte a LEN Szuperkupát

Posted on 2021 december 21.

A Pro Recco nyerte a LEN Szuperkupát

Nem gyűrődött a papírforma a Tiszaligetben, ahol a Bajnokok Ligája címvédő Pro Recco fölényesen diadalmaskodott az Eurokupa-győztes Szolnoki Dózsa ellen, a LEN Szuperkupa-döntőjében.

Az olasz sztárcsapat kitűnő napot fogott ki, míg az egyébként is tartalékos Dózsa fáradtan és enerváltan játszott. Egy pillanatig sem volt kétséges a Recco győzelme, a gólkülönbség azonban túlzottnak tűnik. A vereség ellenére a szolnoki közönség a lefújás után megtapsolta kedvenceit és természetesen a jól játszó olasz csapatot, köztük az egykoron a Dózsában is vitézkedő két kiválóságot, Aaron Youngert és Zalánki Gergőt.

– Nagyon elfáradtunk, más sebességen játszott a Recco, és ezt nem bírtuk ki sem fizikailag, sem mentálisan – mondta a lefújás után, Zsivko Gocics, a Dózsa edzője. – A tizenegy gólos különbség nagyon nagy, ha kicsivel jobban jár a labda emberelőnyben, akkor talán nem lett volna ekkora. Sajnálom, hogy így alakult a meccs, de ez a realitás, nálunk sok fiatal játékos életében először találkozott ilyen ellenféllel, és a BL-ritmus még túl gyors volt. Biztos vagyok benne, hogy ebből a mérkőzésből is sokat tanulunk.

Pro Recco (olasz)–Szolnoki Dózsa 15–4 (3–1, 5–2, 2–0, 5–1)
Vízilabda Aréna, 700 néző. Vezette: Margeta (szlovén), Zwart (holland).
RECCO: DEL LUNGO – YOUNGER 1, DI FULVIO 3, Figlioli 2, Hallock 1, ZALÁNKI 2, Ivovic 2. Csere: Loncar, Presciutti 1, Echenique, Cannella 2, Bertoli 1. Edző: Sandro Sukno.
SZOLNOK: Bányai – Schmölcz, Angyal 1, Jansik D. 1, Gbadamassi, Nagy Á., Zovic 1. Csere: Milakovic 1, Kovács G., Szeghalmi, Pető A., Teleki. Edző: Zsivko Gocics.

Gól – emberelőnyből: 11/10, ill. 13/1.

Gól – ötméteresből: –, ill. 3/2.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad