Fő támogatóink:

A PVSK kipipálva, pénteken Szegeden folytatjuk

2019 november 28.

A PVSK kipipálva, pénteken Szegeden folytatjuk

Csapatunk, a Szolnoki Dózsa 14-9-re győzte le a PVSK legénységét a Vízilabda Arénában lejátszott bajnoki mérkőzésen. 

Nehezen indult be a hazai gépezet a szervezetten játszó Pécs ellen. A vendégek szolnoki nevelésű hálóőre, Józsa Ottó többször is bravúrral hárította a mieink lövéseit. Ami ritka pólómeccsen az első negyedben nem esett gól. A folytatásban a 10. percben Dőry Farkas bal felső sarkos góljával megszereztük a vezetést. Innentől már potyogtak gólok, amelyekből kilenc született a második negyedben. Különösen Dusko Pijetlovvics és Várnai Kristóf találatai arattak nagy közönségsikert. Az utóbbi gólját követően 6-3-as állást mutatott az eredményjelző.  A fordulás után hamar öt gólos előnyt épített fel csapatunk, amelyet meg is tartott a mérkőzés végéig a szívósan küzdő PVSK-val szemben.

Lukács Gergely, a pécsiek vezetőedzője pedig azt nyilatkozta: – Az első negyedben az idény legjobb játékát nyújtottuk, a folytatásban azonban sebességet váltott a Szolnok, a négygólos előnyét tovább vitte, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Küzdöttünk, hajtottunk, de még nem értünk meg arra, hogy megszerezzük egy nagycsapat skalpját. Azon vagyunk, hogy egyszer elkapjuk valamelyik nálunk erősebb együttest.

  • A Pécs ezúttal is masszív és jó játékot produkált, tudtuk, ha belehúzunk, el tudunk lépni három-négy góllal. Ez megtörtént, így nyertünk, de nem volt könnyű győzelem. Csütörtöktől már készülünk a Szeged elleni bajnokira, majd a dubrovniki Bajnokok Ligája-meccsre –.értékelt vezetőedzőnk, Zsivko Gocics.

Mint, ahogy azt Zsile is mondta pénteken este hat órakor Szegeden az újszegedi sportuszodában lesz jelenésünk, ahol az esztendő utolsó bajnoki meccsét fogjuk játszani. Célunk nem is lehet más, mint a három pont begyűjtése.

SZOLNOKI DÓZSA–PÉCSI VSK-MECSEK FÜSZÉRT 14–9 (0–0, 6–3, 4–2, 4–4)
Vízilabda Aréna, 300
 néző. V: Berki, ifj. Kádár
SZOLNOK: Nagy V. – Szubotics, Bátori, JANSIK D. 2, D. PIJETLOVICS 3, V. Rasovics 1, Angyal 2. Csere: DŐRY 2, Schmölcz, Várnai 2, SZATMÁRI 2, Teleki, Szeghalmi. Edző: Zsivko Gocics
PÉCS: Józsa – RAKONJAC 2, Gál D. 1, Zerinváry 1, CSACSOVSZKY A., Chilkó 1, Horváth Zs. Csere: Csaba M. 1, Csorba 1, Turnai A. 1, Kiss K. 1, Reisz, Kőszegi. Edző: Lukács Gergely
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 10/4
A 8. forduló további eredményei

A-csoport, FTC-Telekom–Szeged VE 20-8, Debreceni VSE–UVSE, 10-13, PannErgy-Miskolci VLC–Tatabánya 13-5

Az állás: 1. FTC 24 pont, 2. Szolnok 21, 3. Miskolc 15, 4. UVSE 13, 5. Pécs 10, 6. Szeged 6, 7. Debrecen 3, 8. Tatabánya  0 pont.
B-csoport, ZF-Eger–Metalcom Szentes 17-8, A-Híd OSC-Újbuda–VasasPlaket 20-6,  Budapesti Honvéd SE–Kaposvári VK 13-12, BVSC-Zugló–AVUS Szombathely 16-11

Az állás: 1. OSC 24 pont, 2. Eger 19, 3. Honvéd 15, 4. BVSC 12, 5. Vasas 8, 6. Szentes 7, 7. Kaposvár 7, 8. Szombathely 1 pont.

Forrás: nso.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

 

468 ad