Fő támogatóink:

A sírból hoztuk vissza az egy pontot

Posted on 2021 december 05.

A sírból hoztuk vissza az egy pontot

Döntetlent játszott csapatunk, a Szolnoki Dózsa a vendég BVSC-vel a bajnokság 11. fordulójában.

A meccs elején úgy tűnt, hogy a címvédő szolnoki csapat behúzza a meccset az elmúlt évadban negyedik fővárosiakkal szemben.

Jól játszott és rendre vezetett hazai gárda az első félidőben. A harmadik negyedben aztán Angyal Dániel cserés kiállítása kissé átírta a fogatókönyvet, a vendégek vérszemet kaptak és a záró negyedre kiegyenlítették hátrányukat. Aztán percekig állt a játék, mert Jansik Dávid és Gyárfás Tamás összekülönböztek vízben. A játékvezetők rövid diskurzus után mindkettőjüket négy perces kiállítással sújtották brutalításért. Így a folytatásban öt-öt mezőnyember küzdött egymással a vízben. Mindez jobban feküdt a BVSC-nek, amelyik elhúzott 11–9-re. Az utolsó percben Nagy Ádám szépített, majd fél perccel a vége előtt Ivan Zovic labdát szerzett, Konarik Ákos pedig egy pazar lövéssel két másodperccel a lefújás döntetlenre mentette a már-már elveszettnek hitt meccset a Dózsa számára.           . 

Szolnoki Dózsa–BVSC-Zugló 11–11 (3–1, 2–3, 2–2, 4–5)

Vízilabda Aréna, 250 nézőVezette: Kun Gy., Tóth S.

SZOLNOK: BÁNYAI – Kovács Gergő, NAGY ÁDÁM 4, Jansik D. 2, Gbadanassi, Angyal 1, Zovic. CSERE: KONARIK 2, Schmölcz, Szeghalmi, Pető A., Milakovic, TELEKI 2.  Edző: Zsivko Gocics

BVSC: KARDOS G. – Lantos, MÉSZÁROS M. 3, Pásztor M. 2, ÁGH 1, Gyárfás T. 1, Batizi. Csere: Tátrai 1, KOVÁCS P.1, Csapó M., Mészáros Cs. 1,  Nagy M. 1, Irmes P. Edző: Kemény Kristóf

Gól – emberelőnyből: 19/6, ill. 14/4

Gól – ötméteresből: 1/1ill. 1/1

Kipontozódott: Gbadamassi (22. p.)   

Kiállítva (végleg cserével):  Pásztor M. (14. p.), Angyal (20. p.), Mészáros Cs. (29. p.) Nagy M. (32. p.), Mészáros M. (32. p.), Konarik (32. p.), Zovic (32. p.)

Kiállítva (végleg brutalításért):  Jansik D. (26. p.), Gyárfás  T.(26. p.)
Így látták a szakemberek az összecsapást 

Zsivko Gocics: – Mindkét csapat nagyon küzdött. Ha nyugodtabbak vagyunk, és nem megyünk bele a káoszpólóba, az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, így azonban örülnünk kell a döntetlennek.
Kemény Kristóf: – Elismerésem a csapatnak, mert a vízben megszereztük a három pontot – mégis csak egyet kaptunk érte… Gyerekkorom óta a vízilabda közegében élek, de olyat még nem láttam, ami a hajrában történt.

További eredmények: Vasas–FTC 9–9, Bp. Honvéd–OSC 8–8, Eger–Szeged 15–11, UVSE–Debrecen 12–8, Miskolc–Kaposvár 12–12, PVSK–Szentes 12–9.

Az élcsoport állása: 1. FTC 31 pont, 2. SZOLNOKI DÓZSA 28, 3. Vasas 27, 4. OSC 26, 5. BVSC 22, 6. Bp. Honvéd 17 pont.

Forrás: Új Néplap, nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad