Fő támogatóink:
 

A Szeged után a Miskolcot is legyőzte csapatunk

Posted on 2023 szeptember 17.

A Szeged után a Miskolcot is legyőzte csapatunk

Az élvonalbeli bajnokság második fordulójában csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker négy góllal verte a Miskolc együttesét.

Szolnoki Dózsa Praktiker–PannErgy-MVLC 11–7 (2–3, 2–1, 3–2, 4–1)

Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette: Kenéz Gy., Berki  A.

Szolnok: BÁNYAI – PETŐ 3, KOVÁCS G. 3, Ágh, Pásztor, JANSIK D. 2,  Vismeg 1. Csere: Schmölcz, Cseh M., TELEKI 1, Vámosi, Böröczky 1, Ionescu. Edző: Hangay Zoltán.
Miskolc:  MORAVCSIK – Oltean, VÁRKONYI 2, Nagy N., Tanczer, Szalai G. 1, Hegedűs. Csere: Hok, Molnár G. 1, KRASZNAI 2, Varga B. 1, Dubinák, Kasza. Edző: Vidumanszky László.

Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 8/4

Gól – ötméteresből: 1/1, –

Kipontozódott: Hegedűs (22. p.) Böröczky (24. p.)

Mindössze 16 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor Kovács Gergő (képünkön) a vendég kapuba lőtt, kisvártatva Pető Attila is betalált, és úgy tűnt, hogy sima lesz a mérkőzés. A borsodi alakulat azonban gyorsan felállt, játékosaik a hazai védők asszisztálása mellett három gólt lőttek sorozatban. A folytatásban kétszer is vezetett az MVLC, a hazai csapat azonban gyorsan egyenlített, 4–4.

A fordulást követően az elmúlt évadban Miskolcon játszó Böröczky Attila lövésével újra vezetett a Dózsa, majd Ágh György centerben harcolt ki egy büntetőt, amit Kovács lőtt a helyére.  Amilyen gyorsan jött az utóbb emlegetett két hazai gól, legalább olyan gyorsan egyenlítettek a vendégek. A negyed utolsó percében az U20-as világbajnokcsapattag, Pető Attila nyugtatta meg a hazai híveket, 7–6. A záró felvonás elején Pető újra betalált, majd Kovács harmadszorra is pontosan célzott, Várkonyi Ádám még utoljára, szépített az álláson, 9–7. A hajrában  azonban a dózsások sorra védekezték ki a miskolci akciókat, végül csapatkapitányuk, Jansik Dávid duplájával  bebiztosították győzelmüket.

  • Nem panaszkodhatom a csapatra, mert mindent megtett a jó eredmény érdekében. A záró negyedig partiban voltunk a Szolnokkal, de kínálkozó lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni, és így három gól különbséggel alulmaradtunk – értékelt Vidumanszky László, a Miskolc edzője.

Csapatunk edzője, Hangay Zoltán pedig  azt mondta: – A legfontosabb a három pont megszerzése volt, ami sikerült. A miskolci csapat azt nyújtotta, amit vártunk tőlük, megmutatták erejüket. Szerencsére nem pánikoltunk, amikor a nagyszünet előtt átvették a vezetést, majd a hajrában letudtuk zárni a mérkőzést. A  jövő héten három nagyon kemény meccs vár ránk az Eurokupában, több kell, mert a ma látott teljesítményünk kevés lesz a továbbjutáshoz.

További eredmények: OSC–Kaposvár 14–8, BVSC–Szeged 20–14, Bp. Honvéd–PVSK 10-8, Ferencváros–Szentes 20–6, KSI–Eger 10-15, Vasas–UVSE 13–7,.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad