Fő támogatóink:

A Szuperkupáért játszhatnak Szolnokon

Posted on 2021 november 18.

A Szuperkupáért játszhatnak Szolnokon

A vlv.hu információi szerint ez évben is megrendezik a Bajnokok Ligája-címvédő és az Eurokupa-győztes összecsapását az Európai Szuperkupáért. A két klub már megegyezett, a LEN jóváhagyása hamarosan várható, s a meccs Szolnokon lesz december 20-án, hétfőn.
A Bajnokok Ligáját ebben az évben a Pro Recco nyerte, a belgrádi döntőben a címvédő Ferencvárost 9–6-ra győzte le.
Az Eurokupa magyar döntőt hozott, a finálé első meccsén, Szolnokon háromgólos előnyt szerzett Zsivko Gocics csapata, a visszavágó rendes játékidejében viszont az OSC egalizált, a trófea ötméteresekkel dőlt el a szolnokiak javára.
A BL-főtábla versenynaptárában december 15-i dátummal OSC–Pro Recco mérkőzés szerepel. Az olaszok ezután Budapesten maradnának, itt készülnének edzőmeccsekkel, december 20-án, hétfőn pedig a szolnoki Vízilabda Arénában játsszák le a mérkőzést az Európai Szuperkupáért. A program még nem hivatalos, de a magyar és az olasz klub már megegyezett, a LEN jóváhagyása pedig napokon belül várható. Úgy tudjuk, hogy a találkozót várhatóan a Digi Sport közvetíti.
A LEN szervezésében 1976 óta küzd meg a szuperkupáért az első és a második számú európai klubtorna győztese.
A ranglistát a Pro Recco együttese vezeti hat győzelemmel. A szolnoki csapat egyszer, négy esztendeje hódította el az Európai Szuperkupát, amikor a budapesti döntőben 6–6-os döntetlent játszott a Ferencvárossal, majd az ötméterespárbajban 4–2-re végül diadalmaskodott.

Várjuk a folytatást!

Forrás: vlv.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad