Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

A továbbjutásért harcol szerda este csapatunk

Posted on 2022 december 14.

A továbbjutásért harcol szerda este csapatunk

Az Eurokupa nyolcaddöntőjének visszavágóján csapatunk, a Szolnoki Dózsa a Budapesti Honvédot  szerdán, 18.30-tól fogadja a tiszaligeti Vízilabda Arénában.

A felek első összecsapását a Honvéd 13–11-re nyerte a fővárosban, ma rendezik tehát a második mérkőzést. A szabályokról annyit, a szolnoki csapat csak akkor juthat tovább, ha két gólnál nagyobb különbséggel legyőzi vetélytársát. Ha két góllal nyernek a Tisza-partiak, akkor öt métereseket lőnek majd a csapatok, a párbaj győztese pedig a legjobb nyolc közé kvalifikálja magát.

A páros csata odavágóját szinte végig vezetve, óriási csatában két góllal nyerték a fővárosiak, azt megelőzve viszont a két csapat bajnoki mérkőzése után a szolnokiak örülhettek 10–8-as győzelmüknek. Ha így folytatódik a sorminta, akkor ismét Dózsa győzelem következik.

  • Meg kell nyernünk a mérkőzést két góllal – nyilatkozta a klub Facebook oldalán Jansik Dávid (képünkön), a Szolnoki Dózsa csapatkapitánya. – Azt tudjuk, hogy jó formában van a Honvéd, ellenünk és a múlt pénteki OSC-vel szembeni Magyar Kupa elődöntőben is jól játszottak, csaknem bejutottak a döntőbe. Nekünk azonban abból kell kiindulni, hogy a bajnoki meccsen legyőztük őket, akkor mi domináltunk, jók voltak az átlövéseink , működtek azok a technikai elemek, amiket megbeszéltünk.  Reméljük a hazai pálya nekünk fog úgy feküdni, mint az odavágón feküdt a Honvédnak.

Vajon mit vár a visszavágótól Hangay Zoltán, a szolnoki csapat edzője: – Elsősorban a fej és a hozzáállás dönthet a továbbjutásról. Megvan a taktika, azt gondolom, hogy jó fizikai állapotban vagyunk, úgy kell belemenünk a vízbe, hogy nincs más alternatíva, mint az hogy mi jutunk tovább a legjobb nyolc közé – tette hozzá a szakember.

Szerdai kupaprogram

Bajnokok Ligája, 3. forduló

FTC-Telekom Waterpolo–CN Marseille (francia), 19.00
Genesys OSC–Spandau Berlin (német), 19.30
Eurokupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Szolnoki Dózsa–EPS-Honvéd, 18.30 – első mérkőzés: 11–13
Crvena zvezda (szerb)–A-Híd VasasPlaket, 20.00 – első mérkőzés: 10–15

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba/Szolnoki Dózsa

468 ad