Fő támogatóink:

A vártnál is könnyebben nyert csapatunk

Posted on 2021 október 31.

A vártnál is könnyebben nyert csapatunk

Az OB I. 5. fordulóban a szolnoki csapat magabiztosan győzte le a szebb napokat is látott egri alakulatot. 

Repülőrajttal nyitott a Dózsa, hiszen Konarik Ákos találatát további három követte, közben Bányai Márk ötméterest is hárított

A hatodik percben először tapsolhatttak gólnak az egri hívek, ekkor Kovács Gábor szép ejtése hullott a hazaiak kapujába.  Nem állt le Tisza-parti gárda, amely kontrolálta a mérkőzést, és a nagyszünet előtt már 7–2-re vezetett.

A fordulást követően kicsit visszavett a tempóból a szolnoki legénység, a hevesi főváros csapat feljött 8–4-re,  a szolnoki csapat azonban rákapcsolt és Angyal Dániel vezérletével szép gólokat lőve simán megnyerte az összecsapást.

– A szolnoki csapat bizonyította a mérkőzésen, hogy még mindig jó játékerőt képvisel – értékelt Petrovai Márton, az Eger edzője. – Sajnos mi nem azt nyújtottuk, amit tudunk, abból amit megbeszéltünk vajni keveset láttam viszont a meccsen.

A szolnokiak edzője, Zsivko Gocics pedig azt mondta: –  Az olasz-túra, és az Ortigiától elszenvedett vereség okozta sokk után úgy tűnik, hogy talpra álltunk. Nincs olyan kvalifitású csapatunk, mint az elmúlt évadban, de sokat dolgozunk azért, hogy az idén is jól szerepeljünk. A mai meccsen, amit megbeszéltünk azt nagyjából megcsinálta csapat. Készülünk tovább, hiszen három naponként mérkőzéseket kell játszanunk.

Csapatunk szerdán 18.30-tól az UVSE vendége lesz, a mérkőzést Nyíregyházán rendezik             

SZOLNOKI DÓZSA–TIGRA-ZF-EGER  13–6 (4–1, 3–1, 2–2, 4–2)
Szolnok, Vízilabda Aréna, 200 néző.

Vezette: Csizmadia Zsolt, Kovács Soma.

SZOLNOK: BÁNYAI – KONARIK 2, Nagy Á. Jansik D., Gbadamassi 1, Milakovic, Zovic 1.  Csere: ANGYAL 3, SZEGHALMI 3, Schmölcz, Kovács Gergő, TELEKI 2, Pető A. 1. Edző: Zsivko Gocics

EGER: Krémer – Baksa B., MAGYAR M. 2, LŐRINCZ B. 2, Murisics, Sántavy, Kovács Gábor 1. Csere: Biros S., Szalai G., Sári, Rádli, Gólya, Hajdu B., Lőrincz Á1. Edző: Petrovai Márton

Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 9/2. 

Gól  – ötméteresből: – , ill. 1/0.

További eredmények: Szeged–FTC 8–12, Miskolc–UVSE 12–7, Szentes–Vasas 5–15, PVSK–Honvéd 12–10. Kaposvár–BVSC (november 19.), OSC–Debrecen (november 29.).

Az élcsoport állása: 1. FTC (75–39) 15 pont, 2. Szolnok (71–35) 12, 3. Vasas 13, 4. OSC 12, 5. Bp. Honvéd 10, 6. PVSK 9 pont.

Magyar Kupa negyeddöntő, első mérkőzés: BVSC–OSC 11–10 – a visszavágót november 16-án rendezik.

Forrás: Új Néplap, nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

 

 

 

468 ad