Fő támogatóink:

Ágh Gyuri az Eb csapatban

Posted on 2022 augusztus 18.

Ágh Gyuri az Eb csapatban

Felszállt a füst! A nem régiben kinevezett szövetségi kapitány, Varga Zsolt a háromhetes felkészülés és az elmúlt években mutatott teljesítmény alapján hirdetett keretet az augusztus 27-én kezdődő spliti Eb-re. Nemzeti csapatunkba helyet kapott a friss szerzeményünk:  Ágh György, valamint az elmúlt két évadban még Szolnokon szereplő, Angyal Dániel, Konarik Ákos és Nagy Ádám.

  • Munkát ígértem, bele is vetettük magunkat, maximálisan kihasználtuk a rendelkezésre álló időt, olykor a határon dolgoztunk, de arra figyeltünk, hogy ne legyen kontraproduktív a munka – mondta Varga Zsolta a Nemzeti Sportnak. – Biztosan nehéz időszakon vannak túl a játékosok, de a hozzáállással teljesen elégedett vagyok. Azt érzem, ez a tizenöt játékos alkotja a legjobb csapatot.

A keretben sok a fiatal, Ágh György, Fekete Gergő, Konarik Ákos, Molnár Erik és Vigvári Vendel első világversenyén szerepelhet. Itt is új a csapatkapitány, Jansik Szilárd fogja össze a társaságot.

  • Nehéz volt beleállni a munkába, nagyon csalódottak voltunk a világbajnokság után, próbáltam lezárni magamban a történteket, ez talán sikerült is – mondta Jansik Szilárd. – Van öt-hat újoncunk, elindult a fiatalítás, a tapasztaltabb játékosoktól biztosan türelem kell a csapatba kerülő fiatalok felé. Sokat dolgoztunk, de még többet fogunk, mert az első igazán éles mérkőzésünkig van hátra két és fél hét.

Mint ismert, két klasszisunk, Varga Dénes és Vámos Márton már a bő keretbe sem került be, miután előbbi pihenőt kapott, míg utóbbi szemműtéten esett át.

Az Eb-re 15 játékost lehet nevezni , azonban a vb-vel ellentétben nem kell megnevezni a két tartalékot. A meccskeretbe ugyanúgy tizenhárman kerülhetnek be, de a játékosokat indoklás nélkül, oda-vissza lehet cserélni az egész torna folyamán. Az Európa-bajnokságot augusztus 27. és szeptember 10. között rendezik meg Splitben.

Győzelemmel nyitott csapatunk

Válogatottunk 14–10-re legyőzte a francia csapatot a margitszigeti BENU-kupán. A torna első meccsén Ágh György is helyet kapott a mieink soraiban. A csütörtöki folytatásban Japánnal, majd pénteken Hollandiával találkozik a magyar együttes, a kezdés egyaránt 19 órakor lesz.

A VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Lévai Márton, Vogel Soma

Mezőnyjátékosok: Ágh György, Angyal Dániel, Konarik Ákos, Nagy Ádám, Burián Gergely, Manhercz Krisztián, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Német Toni, Pohl Zoltán, Vigvári Vendel, Zalánki Gergő.

Forrás: Nemzeti Sport
Fotó: vlv.hu

468 ad