Fő támogatóink:

Angyal Dani és Nagy Viktor az Eb-csapatban

2020 január 08.

Angyal Dani és Nagy Viktor az Eb-csapatban

Már csak hat nap, és férfiválogatottunk is elrajtol a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, amelynek a budapesti Duna Aréna ad otthont. Ami jó hír, hogy a 13 tagú, végleges Eb-keretnek a Szolnoki Dózsa két kiválósága, Nagy Viktor (képünkön: jobbra) és Angyal Dániel (balra) is tagja. Mint megtudtuk, az utolsó szűkítésnél Nagy Ádám és Sedlmayer Tamás maradt ki az együttesből.
– Strukturális szempontokat is figyelembe vettünk, és a sok jó teljesítmény láttán végül, ha nem is volt könnyű, de így döntöttem – indokolt Märcz Tamás szövetségi kapitány az NSO-nak, akinek tanítványai az elmúlt hétvégén megnyerték a világbajnok olaszok otthonában rendezett nemzetközi négyes tornát.
– Gyors a csapat, Olaszországban is jó megindulásokat láthattunk, aminek örültem, mert viszontláttam sokat az elmúlt időszak gyakorlásaiból. Az elmúlt egy-két esztendőben fizikálisan és tudásszinten is felerősödtünk az élmezőnyhöz, mindezt az Európa-bajnokságon szeretnénk igazolni. Nagyon kompakt, ütőképes a csapatunk, de még egyéni és csapatszinten is vannak előrelépési lehetőségeink. Az elkövetkezendő rövid időszakban még olyan munkát tudunk végezni, aminek az lesz a célja, hogy először a spanyolok ellen játszunk jól, stabilan, majd onnantól kezdve végig felfelé íveljen a formánk – fűzte hozzá Märcz Tamás.
A magyar válogatott jövő kedden a törökök ellen mutatkozik be az Eb-n, rá két napra a spanyolokkal, majd a csoportmeccsek zárásaként, jövő szombaton a máltaiakkal találkozik. Az olimpiai kvalifikációs Eb-n egy tokiói kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az ötkarikás címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok indulása már biztos.

A magyar keret
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom).
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián (mindhárom: A-Híd OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Pohl Zoltán Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mindannyian: FTC)

Az Eb csoportbeosztása
A CSOPORT: Horvátország, Montenegró, Szlovákia, Németország.
B CSOPORT: Szerbia, Orosz­ország, Románia, Hollandia.
C CSOPORT: Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Törökország, Málta.
D CSOPORT: Olaszország, Görögország, Grúzia, Franciaország.

Forrás: NSO, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad