Fő támogatóink:

Angyal Dani jól érzi magát Szolnokon

Posted on 2021 június 07.

Angyal Dani jól érzi magát Szolnokon

Négy esztendő múltán nyert ismét bajnoki címet a szolnoki vízilabdacsapat, emellett megnyerték az Eurokupa küzdelmeit, a Magyar Kupában pedig ezüstérmet szereztek.

Vajon, hogyan látta a mozgalmas és eredményes szezont csapatunk kapitánya, Angyal Dániel?

– Nehéz, küzdelmes évadot zártunk – kezdte Dani.

– Közel hatvan tétmeccset játszottunk, sokszor szerda–szombat ritmusban. Mint tudjuk, a világjárvány is alaposan bezavart, csak ketten nem kaptuk el a csapatból a Covidot, engem viszont az influenza viselt meg. Tegyük hozzá, hogy más együttesek is hasonló cipőben jártak az elmúlt időszakban. Szerencsére két trófeát is bezsebeltünk az évadban. Igaz, a Bajnokok Ligájában még veretlenül sem tudtuk kiharcolni a főtáblára jutást az elég nyakatekert lebonyolítás miatt, de az Eurokupát megnyertük, ami még hiányzott a klub trófeagyűjteményéből.

– Ha már a trófeáknál tartunk, az a fura helyzet állt elő, hogy ön hamarabb lett a válogatottal Eb-győztes, mint valamelyik klubcsapatával magyar bajnok.

– Igen, ez tényleg így van. Ugyebár én a KSI csapatában kezdtem vízilabdázni, majd a Honvédban és az Egerben szerepeltem, az utóbbi klubbal nyertem ezüstérmet, épp a Szolnoktól kaptunk ki a 2016-os fináléban. Igaz, a Honvéddal és az Egerrel nyertünk Magyar Kupát. Szerencsére most már megvan a magyar bajnoki arany is, amire nagyon büszke vagyok.

– Egerben is jó néhány szezont eltöltött, Szolnokon a negyedik évadját kezdi, nem vágyik vissza a fővárosba?

– Feleségemmel, Annával nagyon megszerettük a vidéki életet, nagyon jól érezzük magunkat Szolnokon. Nemsokára megszületik majd a kislányunk is.

– A Dózsa pedig az egyik legjobb klub, ahol jó vízilabdázónak lenni.

– Nem véletlen, hogy tízen a következő évadban is itt fogunk szerepelni. Sajnos a három szerb csapattársunk, Dus­ko Pi­jet­lo­vics, Fi­lip Filipovics és Ra­do­mir Dra­so­vics eligazol tőlünk, amit nagyon sajnálunk. Nélkülük nem lesz könnyű a címvédés. De bízunk benne, hogy a következő évadban sem lesz rossz csapatunk, és olyan jó lesz a kohézió, mint volt az elmúlt szezonban.

– Addig azonban még lesz egy olimpia Tokióban, gondolom, nem szeretné kihagyni az ötkarikás játékokat.

– Óriási dolog mindannyiunk számára a magyar színeket képviselni az olimpián. Szövetségi kapitányunk, Märcz Tamás 19 fős bő keretet hirdetett, szinte egyforma esélyekkel harcolunk az olimpiai szereplésért, ami csak 13 játékosnak adatik majd meg. Sok lesz az edzés, megyünk különböző nemzetközi tornákra, gondolom, legkésőbb július elején lesz a kerethirdetés. Én is azért dolgozom napról napra, hogy az Eb után a tokiói olimpián is ott legyek a válogatottban.

Névjegy: Angyal Dániel
Születési hely: Budapest
Születési idő: 1992. 03. 29.
Magasság, testsúly: 203 cm/ 104 kg
Sportága: vízilabda
Klubja: Szolnoki Dózsa
Posztja: bekk
Családi állapota: nős
Hobbi: kerékpározás
Kiemelkedő eredményei: Európa-bajnoki aranyérmes, Európa Kupa-győztes, LEN Eurokupa-győztes, ifjúsági Európa-bajnok, világliga-ezüstérmes, magyar bajnoki aranyérmes, magyar bajnoki ezüst- és bronzérmes, kétszeres Magyar Kupa-győztes.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad