Fő támogatóink:

Angyal Dani: Most jönne a bajnokság java…

2020 március 28.

Angyal Dani: Most jönne a bajnokság java…

Vízilabda Még mindig támad a koronavírus, ezért tovább tart a veszélyhelyzet. A sportolók sem tudják a munkájukat végezni, nincsenek versenyek, meccsek, a létesítményeket is bezárták. Jobb híján otthon és a szabadban készülhetnek a sportolók. Így van ezzel Angyal Dániel is, a Szolnoki Dózsa Európa-bajnoki aranyérmes vízilabdázója, aki szárazföldi tréningekkel próbálja magát szinten tartani.
– Hiányzik a társaság, az uszoda, a mérkőzések, a szurkolók, egy szóval minden, ami a vízilabdával kapcsolatos – mondta az Új Néplapnak a vízipólós, aki első felnőtt Európa-bajnoki aranyát szerezte januárban. – Most jönne a bajnokság java, a középrájátszás, meg a kőkemény BL-mérkőzések sora. Én abban bízom, hogy május végén, június elején véget érhet a kényszerszünet, és folytatódhatnak a küzdelmek.
– Addig is hogyan oldja meg az edzéseket?
– Muszáj ebben a helyzetben megtalálni a lehetőségeket az edzésre. Vannak otthon súlyzóim, gumiköteleim és egyéb erősítőeszközeim. Szerencsére van egy jó kis bringám, rápattanok, és irány az országút. Többször megjártam már oda-vissza a Szolnok–Tószeg útvonalat, olykor másfél-két órán át tekerem a pedált, közben sprinttávokat is beiktatok. A jelenlegi helyzetben így próbálom magam szinten tartani. Zsilével (Zsivko Gocics vezetőedző – a szerk.) és játékostársaimmal is folyamatosan tartom a kapcsolatot. Legutóbb Bátori Bencével is arról beszélgettem, hogy a legfontosabb persze az lenne, hogy minden szinten érjen véget ez a kínos szituáció, és mindenki egészségesen vészelje át ezt a nehéz időszakot.
– Ha nyáron folytatódna a bajnokság, akár nyitott medencében is játszhatnának, mint egykoron, amikor még nyári sportágként tartották számon a vízilabdát. Mit szólna hozzá?
– Jó és élvezetes lenne meccseket játszani a nyitott medencében, még több néző előtt, mint eddig. Egy biztos, megvan a varázsa az ilyen mérkőzéseknek. Az más kérdés, hogy az elhúzódó bajnokság sok kérdést is felvet, mint például azt, hogy a játékosok egy részének június végén lejár a szerződése. Nyilván erre és az ehhez hasonló kérdésekre is lehetne megoldást találni.
– Napok óta tudjuk, hogy jövőre – várhatóan nyárra – halasztották a tokiói olimpiát, ami azért megosztotta a sportolókat. Ön hogyan fogadta hírt?
– Azt gondolom, hogy egy várható és logikus döntés született a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről. Egy biztos, mindennek megvan a jó és a rossz oldala is. Mi sportolók vagyunk, most azért kell dolgoznunk, hogy egy esztendő múlva, az olimpián legyünk csúcsformában.

Forrás: Új Néplap, Szolnok
Fotó: Illyés Csaba

468 ad