Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Az Eb elődöntőjében csapatunk

Posted on 2024 január 13.

Az Eb elődöntőjében csapatunk

A magyar válogatott a rendes játékidőben elért 10–10-es döntetlent követően az ötöspárbajban legyőzte szerb csapatot, és ezzel a vasárnapi elődöntőbe jutott a zágrábi Eb-n.

A három Szolnoki Dózsa Praktiker játékos közül Bányai Márk kapus, a bekk Vismeg Zsombor jutott szóhoz a szerbek elleni összecsapáson, míg a jobbszélső Szeghalmi Zsombor, ezúttal kimaradt a mieink keretéből.

Magyarország–Szerbia 10–10 (3–3, 2–2, 4–3, 1–2) – ötméteresekkel: 5–4
Zágráb. Vezette: 
Alexandrescu (román), Segurana (spanyol)
MAGYARORSZÁG: BÁNYAI – VIGVÁRI VINCE 4, FEKETE. 2, TÁTRAI 3, KOVÁCS P., Burián, Pohl. Csere: Gyapjas (kapus), Molnár E., Nagy Á., Varga V., Vigvári Vendel 1, Vismeg. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt.
SZERBIA: Mitrovics – SZ. RASOVICS 2, N. JAKSICS 2, Randjelovics, Ubovics 1, Mandics 2, V. RASOVICS 2. Csere: FILIPOVICS (kapus), Drasovics, Milojevics, Radulovics, VICO 1, P. Jaksics. Szövetségi kapitány: Uros Sztevanovics.
Emberelőny-kihasználás: 11/5, ill. 12/7
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Amint az várható volt óriási, fej-fej melletti nagy csatát hozott a két ősi rivális ütközete. Mindezt bizonyítva egyik csapat sem vezetett egy gólnál nagyobb különbséggel. A döntetlennel véget normál játékidő után a játékosaink mindegyik ötméteresüket belőtték, míg a szerbek egyszer hibáztak – Marko Radulovics kiejtette a kezéből a labdát.

Ezzel válogatottunk bejutott a legjobb négy közé, ahol vasárnap 20.15-től a házigazda horvátokkal találkozik. A másik ágon pedig 18.30-tól olasz–spanyol elődöntőt rendeznek. Az éremcsatákat pedig kedden este játsszák a horvát fővárosban.

– Mindig óriási mérkőzés kerekedik abból, ha ez a két csapat játszik egymással – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak, Varga Zsolt szövetségi kapitány.– Hihetetlenül büszke vagyok a csapatomra, elképesztő munkát és koncentrációt tettek bele a meccsbe. Rendkívül sok volt a blokk és a jó védekezés, hittünk abban, hogy négy közé tudunk jutni még egy ilyen erős csapat ellen is. Az oddsok megint nem nekünk kedveztek, de a szív és az akarat ismét sokat számított.

Csapatunk egyik legjobbja, Bányai Márk (képünkön) többek között azt mondta a vlv.hu-nak. – Rendkívül fárasztó mérkőzés volt, a kapuból is úgy éreztem, hogy azért ez egy elég komplett szerb csapat volt, nagy egyéniségekkel, olimpiai bajnokokkal, de ez a lelkesedés, akarat és szív ,amit egytől tizenháromig csinálunk, elég volt arra, hogy meg tudjuk őket verni ötméterespárbajban. Ugyanezzel a lelkesedéssel megyünk tovább , a célunk legalább egy meccset nyerni, de leginkább kettőt…

Forrás: Nemzeti Sport, vlv.hu
Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

468 ad