Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Az elődöntőbe jutásért száll medencébe csapatunk

Posted on 2023 augusztus 25.

Az elődöntőbe jutásért száll medencébe csapatunk

Szolnoki Dózsa Praktiker–OSC páros csata lesz az elődöntőbe jutásért a BENU Magyar Kupában. Az első mérkőzést pénteken 19 óráról a fővárosban, a Szőnyi úti uszodában, míg a visszavágót vasárnap 18 órától rendezik meg a tiszaligeti Vizilabda Arénában.

A múltról annyit, hogy egy esztendeje mindkét kupameccset az OSC nyerte, előbb 15–10-re, majd 11–8-ra. Majd a Honvédot legyőzve a döntőbe jutottak, ahol azonban 16–15-ra veszítettek a Ferencvárossal szemben. Két éve viszont a kupa elődöntőben rendeztek Szolnok–OSC meccset, akkor meglepetésre Jansik Dávidék 15–11-re győztek, ám a fináléban ők is kikaptak a Fraditól.

Az elmúlt két évadban bajnoki és kupadöntős OSC elég jelentős vérátömlesztésen esett át a nyáron, OSC, ugyanis három friss vb-aranyérmes: Manhercz Krisztián, Angyal Dániel és Lévai Márton, valamint a balkezes válogatott kerettag Burián Gergő is távozott soraikból. Természetesen érkeztek is játékosok az újbudaiakhoz, mint Baksa Benedek, Lars ten Broek, Gaszt Roland, Grieszbacher Márk, Szalai Péter és nem utolsósorban magyar futballválogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossi fia, Simone is őket fogja majd erősíteni.

A változásokkal kapcsolatban a OSC edzője, Varga Dániel is úgy vélekedett, hogy a klub elérte lehetőségei határát, de ezzel a kerettel csak megszorongatni sikerült a Fradit, de nyerni nem. – Nem akartuk tovább feszíteni a húrt, ezért kicseréltük a csapatot. Nagyon várom a következő szezont, építkezni kell és ez nagyon inspiráló. A kiinduló pont az volt, hogy ambíció, potenciál, mentalitás, a többi pedig menet közben fog alakulni – mondta az M4 Sportnak.

Míg az OSC kiemelt volt a kupaselejtezőben, addig a szolnoki csapat három meccset játszott egy hete Szentesen, egy vereséggel és két győzelemmel jutott a negyeddöntőbe.

  • Mint tudjuk átalakult a fővárosi gárda kerete kulcsemberek távoztak tőlük, – mondta Hangay Zoltán, a szolnoki csapat edzője, – ám olyan rutinos játékosok, mint Bisztricsányi Dávid, Hárai Balázs, Salamon Ferenc és a friss világbajnok Vigvári Vince továbbra is őket erősíti, nem beszélve az érkezőkről, akik között vannak tehetséges fiatalok, és leigazolták az olasz Simone Rossit.  Ráadásul egy kiváló edző, Varga Dani irányítja őket.  Nálunk mindenki a fedélzeten, Pásztor Matyi is megérkezett, jó a hangulat, nagyon várjuk a párharcot. Bár még nagyon a szezon elején vagyunk, úgy érzem, most nagyobb esélyünk van elkapni az OSC-t, mint volt az elmúlt két szezonban.

 

A negyeddöntők további párosításai: Bp. Honvéd–Eger, Vasas–Kaposvár, FTC–BVSC

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad