Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Az elődöntőért játszik csapatunk

Posted on 2023 április 22.

Az elődöntőért játszik csapatunk

Az OB I. alapszakaszának utolsó fordulójában csapatunk a Vasas otthonában vendégszerepel ma este hat órától.

A matekról annyit, hogy a Vasas–Szolnok párharc győztese biztosan a legjobb négy között végez. Ha a Szolnok nyer, és a Honvéd is legyőzi a Szegedet, akkor két győztes gárda biztosan elődöntős, míg a Vasas csak ötödik lesz. Ha a Honvéd győz, a Szolnok pedig kikap, akkor a Tisza-partiak lemaradnak az elődöntőről, amelynek már biztos részvevője a Ferencváros és az OSC.

A Vasas csütörtök este 10–8-ra elveszítette a rangadót az OSC ellen, mérkőzés után Szlobodan Nikics az angyalföldiek edzője azt mondta a klub honlapján.  – Meg kell vernünk mindenképpen a Szolnokot szombaton. Ez egy új szituáció, én sem számítottam rá, hogy a négy közé jutásunk még veszélybe kerülhet, de a sport ilyen, ezzel kell most megküzdenünk. Sorra jönnek a kulcsmeccsek, nem könnyű, és ezerszer elmondtam már ezt, de most újra meg kell néznünk a videót, ki kell elemezni a hibákat, és fel kell készülni a Szolnok ellen.

A felek tiszaligeti meccsét 11–10-re nyerte a Dózsa, ezzel az eredménnyel ma is kiegyeznének.

  • Muszáj nyernünk, jó lenne megismételni a februári győzelmünket – nyilatkozta csapatunk centere, Teleki András (képünkön balról). – Ugyis készülünk, hogy megszerezzük a három pontot a fővárosban. Láttuk és elemeztük, a Vasas legutóbbi meccsét is. Készülünk, és ígérjük, hogy mindent bele fogunk adni szombat esti mérkőzésbe.

A mieink edzője, Hangay Zoltán pedig azt mondta honlapunknak: – Kemény vízicsata vár ránk a záró fordulóban is, maximumot kell majd nyújtanunk. Ismerjük a Vasast, ők is bennünket, így sok meglepetést nem fogunk egymásnak okozni. Azt tudjuk, mindkét csapat fáradt, amit majd elfog nyomni az adrenalin. Egy biztos, hogy nulla–nulláról indul a szombat esti csata, ami után mi szeretnénk örülni a győzelemnek.

Szombati műsor: KSI–OSC, 11.30. Eger–FTC, 11.30, Szeged–Bp. Honvéd, 16.30, BVSC—PVSK, 17.00, Miskolc–Kaposvár, Szentes–UVSE, Vasas–Szolnoki Dózsa, 18.00.

A bajnokság állása: 1. FTC 73 pont, 2. OSC 67, 3. Vasas 57, 4. Szolnoki Dózsa 55, 5. Bp. Honvéd 54, 6. Eger 46, 7. BVSC 43, 8. Miskolc 27, 9. Szeged 23, 10. UVSE 22, 11. Kaposvár 20, 12. PVSK 14, 13. Szentes 7, 14. KSI 5 pont.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad