Fő támogatóink:

Az Eurokupában vigasztalódhat csapatunk

2020 november 15.

Az Eurokupában vigasztalódhat csapatunk

Csoportja harmadik helyén végzett csapatunk, a Szolnoki Dózsa a Bajnokok Ligája siracusai selejtezőtornáján. Mindez azt jelenti, hogy a mienk nem jutottak fel a BL főtáblájára, majd az Eurokupában folytathatják nemzetközi szereplésüket.

A vasárnapi helyosztón a szolnoki együttes a spanyol CN Barcelonával találkozott. Tulajdonképpen tét nélküli meccsről volt szó, hiszen a felek egyaránt az Eurokupában folytathatják majd nemzetközi szereplésüket. A Dózsa becsülettel végighajtotta a mérkőzést, az első félidő végén már 8–2-re vezetett, a további 16 perc már csak formaság volt: Angyal Dánielék nyolc góllal, 14–6-ra verték vetélytársukat.
– Jól játszottunk – nyilatkozta Zsivko Gocics, a Dózsa edzője a vlv.hu-nak. – Elsősorban a védekezésre ügyeltünk, és főleg az első két negyedben nyilvánvaló volt, hogy sokkal jobban koncentrálunk, mint a spanyol csapat. ​Veretlenek maradtunk, de ez sajnos nem elegendő ahhoz, hogy játszhassunk a BL főtábláján. A mai győzelemmel elégedett vagyok, az egész tornával természetesen nem, mert tovább akartunk jutni. Ez van, mostantól az Eurokupára kell koncentrálnunk.
Az más kérdés, hogy a Mla­dostnak sem sikerült a továbbjutás, amely a torna vasárnapi döntőjében 9–8-ra kikapott az olasz Ortigia Siracusától. Így a csoportból az Ortigia kvalifikálta magát a BL főtáblájára. A Szolnok és a Mladost majd az Eurokupában vigasztalódhat. Érdekesség, hogy az olasz csapat színeiben Simone Rossi két góllal járult hozzá az övéi sikeréhez – a játékos a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a fia.
A másik magyar csapat, az OSC is az Eurokupában folytathatja, ugyanis a budapesti csoportkörben, saját uszodájukban is csak a harmadik helyet tudták megszerezni. Varga Dániel tanítványai előbb pénteken 16–15-re kikaptak a spanyol Ter­rassától, majd szombaton 9–9-es döntetlent játszottak a szerb Radnicski Kra­gujevaccal. A vasárnapi helyosztón viszont 11–7-re legyőzték a görög Vuliagmeni csapatát, de ez már nem osztott, szorzott. A budapesti csoportból az olasz Brescia gárdája harcolta ki a BL-főtáblára jutást.

Szolnoki Dózsa–CN Barcelona (spanyol) 14–6 (4–1, 4–1, 1–1, 5–3)
A szolnoki gólszerzők
: Fi­lipovics, Konarik, Angyal 3–3, Nagy Á. 2, Szeghalmi, Kovács G., Drasovics 1–1.

Forrás: Szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad