Fő támogatóink:

Az OSC ellen folytatja csapatunk

2020 augusztus 10.

Az OSC ellen folytatja csapatunk

Sorrendben kilencedik győzelemét is megszerezte a BENU Magyar Kupában a Szolnoki Dózsa, amely a szerdai elődöntőbe jutott, ahol az OSC csapata lesz a vetélytársa.

Tényleg nyári sportág a vízilabda, hiszen az augusztusi forróságban jólesik a hűs habok között vízipólózni. A nézők is kedvelik ilyentájt a sportágat, feltéve, ha találnak árnyékot a lelátón. Mivel a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában maximum kétszáz ember fér be a fedett lelátó alá, a többit perzseli a napsütés, nem volt egyszerű megmaradni az egyébként elhasznált lelátón.

A lényeg azonban, hogy a csapatok, a Szolnoki Dózsa és Honvéd nekiláttak játszani a kupa harmadik körének szombat délelőtti meccsén. Lehet mondani, hogy szenzációsan kezdtek a szolnokiak, három perc alatt négy gólt rámoltak be a fővárosiak kapujába. A félidőben már 8–2-re vezetett a Dózsa, közben a Honvéd kapust cserélt, a volt szolnoki Decker Attilát Farkas Domonkos váltotta. Neki sem volt több szerencséje, Jansik Dávidék (képünkön) nagy kedvel játszottak, parádés gólokat lőttek, a végén 16–7-re nyertek.

Szolnoki Dózsa–Budapesti Honvéd 16–7  (6–1, 2–1, 4–3, 4–2)

Gólszerzők: Kovács G. 3, Nagy Á. 3, Filipovics 3, Konarik 2, Jansik D., Angyal, Szeghalmi, Drasovics, Pijetlovics, ill. Ekler B. 4, Fejős, Molnár G., Kevi.

Bő hat óra elteltével a BVSC legénysége várt a  szolnokiakra. Emlékezve a kupasorozat első fordulójára, a zuglói alakulat alaposan megnehezítette a Tisza-partiak dolgát, hiszen a zárónegyedben 7–5–re vezetett, onnan nyertek Angyal Dánielék 9–7-re. Most sem volt másképp, az egykoron Szolnokon hét szezont is lehúzó Pásztor Mátyás vezérletével végig tartották a lépést a Dózsával. Ráadásul a szolnoki csapat már az első negyed végén elveszítette egyik ászát, Filip Filipovicsot, akit cserével végleg kiállítottak a játékvezetők. A hajrá izgalmairól annyit, hogy Gyárfás Tamás 41 másodperccel a vége előtt 11–11-re alakította az állást, ám a Szolnok utolsó támadásánál Dusko Pijetlovics emberelőnyt harcolt ki, Nagy Ádám pedig öt másodperccel a vége előtt megszerezte az övéi győztes gólját.

Szolnoki Dózsa–BVSC-Zugló 12–11 (3–3, 4–3, 2–4, 3–1)

Gólszerzők: Jansik D. 3, Konarik 2, Nagy Á. 2, Angyal, Dőry, Schmölcz, Pijetlovics, Drasovics, ill. Gyárfás 3, Ágh 2, Pásztor 2, Nagy M. 2, Czigány, Sugár.

– Nyolc órán belül két találkozót játszottunk, ezt is kibírtuk – mondta Zsivko Gocics, a Dózsa edzője. – Az önmagáért beszél, hogy mind a kilenc meccsünket megnyertük a kupasorozatban. Nem számolgattuk a gólkülönbséget, hogy kivel játszunk, aki kupagyőztes akar lenni, annak mindenkit le kell győznie. Hétfőtől készülünk az OSC elleni elődöntő mérkőzésre.

További eredmények: FTC–Miskolc 18–7, Vasas–BVSC 11–5, OSC–Miskolc 11–8, FTC–Eger 24–3, Vasas–Honvéd 11–11 – büntetőkkel 4–2, OSC–Eger 21–5.

A 3. forduló végeredménye: 1. FTC 12 pont (70–28), 2. OSC 12 (56–29), 3. Szolnok 12 (60–39, 4. Vasas 10 pont (63–39), 5. Honvéd 2 (39–56), 6. BVSC 0 (33–48), 7. Miskolc 0 (36–69), 8. Eger 0 pont (27–76).

Pikánsnak ígérkezik az OSC elleni meccs

Az első három csapat között tehát csak a gólkülönbség döntött, ami a címvédő Ferencvárosnak kedvezett, amely a negyedik Vasassal játszik a szerdai elődöntőben, a másik párban a Szolnok az OSC-vel találkozik, ami azért is ígérkezik pikánsnak, mert az OSC vezetőedzője, az egykori közönség kedvenc Varga Dániel, segítője Kósz Zoltán. A szakmai igazgatójuk pedig Cseh Sándor. Egyelőre annyit tudni, hogy a kezdési időpontok 19 óra. és 20.15. A csütörtöki bronzmeccset 17.30-tól, a finálét pedig 18.50-kor kezdik. Még annyi biztos, hogy mind a négy összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad