Fő támogatóink:

Az OSC ellen harcolunk a döntőért

Posted on 2020 augusztus 12.

Az OSC ellen harcolunk a döntőért

Ma este már az elődöntőben küzdenek a csapatoka BENU Magyar Kupában. Csapatunk,  a Szolnoki Dózsa 20.15 órakor az OSC-vel találkozik, míg ezt megelőzően, 19 órakor a másik ágon FTC–Vasas mérkőzést rendeznek. Mindkét összecsapást a margitszigeti Hajós uszodában játsszák, ahol ott lesznek az M4 Sport kamerái is.

Három selejtezőkör után jutottak idáig a csapatok, a Szolnok és az OSC is megnyerte mind a kilenc mérkőzését. Az orvosegyetemisták nagy átalakuláson mentek át az elmúlt időszakban, még tavasszal a lét volt a tét köreikben. Aztán kiegyenesedtek a sorok, a távozó főszponzor helyére egy másik érkezett, amelynek kérése az volt, hogy csak magyarok alkossák a csapatot. A vezetőedző a játékosként a Szolnoki Dózsában is megforduló Varga Dániel, segítője pedig Kósz Zoltán lett. Talán mondani sem kell, játékosként mindketten olimpiai bajnokok. Az együttes szakmai tanácsadója pedig nem más, mint a Szolnokhoz ezer szállal kötődő Cseh Sándor, aki edzőként minden lehető címet begyűjtött a Dózsával. Állományukról annyit, hogy Hárai Balázs, Erdélyi Balázs és Manhercz Krisztián tagja volt a januárban Eb-címet szerző válogatottunknak.
Mellettük Salamon Ferenc, Lévai Márton, Várnai Kristóf és Tóth Márton is szerepelt már a nemzeti csapatban. Utóbbi három vízipólós hosszabb-rövidebb ideig a szolnoki csapatban is vitézkedett. A selejtezőkben látottak alapján a kupadöntő egyik várományosának tartják az OSC-t.
Biztosan nem lesz könnyű a fővárosiak ellen játszani, erről is beszélt Angyal Dániel, a szolnokiak Európa-bajnok bekkje: – Jó csapat az OSC, amit bizonyítottak a kupasorozat eddigi összecsapásain. Nehéz dolgunk lesz ellenük, végig kiélezett, jó mérkőzést várok az elődöntőtől.
Tegyük hozzá, a szolnoki csapatnak legalább akkora esélyt adnak a fináléba jutásra a szakemberek, mint a fővárosiaknak. Zsivko Gocics (képünkön, középen), a Dózsa vezetőedzője azt mondta lapunknak: – Hibátlanul vettük a selejtezőket, most sem hibázhatunk, ha a döntőbe akarunk jutni, márpedig mi azt szeretnénk. Tisztában vagyunk vele, hogy az OSC egy jó szerkezetű, válogatott játékosokkal teletűzdelt csapat, amelyet egy kiváló szakmai stáb irányít a partról. Hétfő óta készülünk a fővárosiak ellen, videózunk, elemzünk. Nehéz lesz, de meg akarjuk verni őket.

A menetrend
A kupaelődöntő mellett kísérőeseményként rendezik meg a Waterpolo Masters Summer Cup tornát.
Waterpolo Masters Summer Cup (tv: Digi Sport2)
16.30: FTC Masters–Oázis Masters, 17.15: Millennium Masters–OSC Masters.
MK-elődöntők (tv: M4 Sport)
19.00: FTC–Vasas, 20.15: OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa.
MK-Helyosztók (tv: M4 Sport)
Csütörtök, 17.30: bronzmérkőzés, 18.50: kupadöntő.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

 

468 ad