Fő támogatóink:

Az OSC szerezte meg a három pontot

Posted on 2021 december 19.

Az OSC szerezte meg a három pontot

A legutóbb ezüstérmes OSC szerepelt a címvédő Szolnoki Dózsa vendégeként a Vízilabda Arénában. Végül óriási csatában a vendégek diadalmaskodtak a 13. forduló rangadóján.

Burián Gergő nyitotta meg a gólok sorát, amelyre Ivan Zovics egy jobb felső sarkos találattal válaszolt. Jó volt a meccs, mert sokat úsztak és lőttek a játékosok, de mindkét kapus a helyén volt, és a blokkok is jól működtek mindkét oldalon az első negyedben, ennek ellenére is három-három találat esett, 3–3. A folytatásban aztán elbizonytalanodott

a hazai gárda az OSC válogatott centere, Hárai Balázs előbb gólt lőtt, majd ötméterest harcolt ki, amit az Év vízilabdázójának megválasztott Manhercz Krisztián értékesített, 3–5.

A fordulást követően is tartotta előnyét a fővárosi csapat, és úgy tűnt, hogy sima győzelmet aratnak a Tiszaligetben, hiszen a 25. percben már 6–9-es állást mutatott az eredményjelző. A Dózsa legénysége azonban összeszedte megát, pedig Jansik Dávid után Kristijan Milakovic is kipontozódott. Nagy Ádám egy parádés lövéssel szépített, majd kiharcolt egy büntetőt, amit Angyal Dániel küldött a kapuba, 8–9. A hátra lévő három percben levegőben lógott az egyenlítés, és sajnos ott is maradt. Az OSC szerezte meg a győzelmet, és az ezzel járó három bajnoki pontot.

– Mindkét csapat kihozta magából a maximumot a rangadón, amelynek drámai volt a vége. Minden szempontból fontos győzelmet arattunk, aminek nagyon örülünk – mondta lefújást követően Varga Dániel, az OSC edzője.

– Fontos lett volna legalább az egy pontot megszerezni, de sajnos nem sikerült a kiválóan játszó OSC ellen nyilatkozta Zsivko Gocics. – Megérdemelten nyertek a vendégek, de a mi csapatunknak is jár a dicséret. Ismét sok pozitív jelet láttam a játékunkban, úgy érzem jó úton járunk.

Az elmúlt évedben Eurokupa-győztes Szolnoki Dózsa hétfőn 19 órától a Bajnokok Ligája címvédőjét, az olasz Pro Reccót fogadja a Vízilabda Arénában, a LEN Szuperkupa egy meccses döntőjében.   

 

Szolnoki Dózsa–Genesys-OSC Újbuda 8–9 (3–3, 0–2, 3–3, 2–1)

Vízilabda Aréna, 350 nézőVezette: Rubos, Csanádi Zs.

SZOLNOK: BÁNYAI – Schmölcz, NAGY Á. 2, Milakovic, Gbadamassi 1, Jansik D. 1, ZOVIC 2. CSERE: Angyal 1, Kovács G. 1, Melkuhm, Szeghalmi, Pető A., Teleki.  Edző: Zsivko Gocics

OSC: LÉVAI – Manhercz K 1, Vigvári, Tóth M. 1, HÁRAI 3, Várnai, BURIÁN 3. Csere: Salamon, Csacsovszky E. 1 Sziládi, Dala, Bundschuh. Edző: Varga Dániel

Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 13/2

Gól – ötméteresből: 1/1ill. 2/2

Kipontozódott: Jansik D. (27. p.), Milakovic (27. p.)

 További eredmények: BVSC–Szeged 14–7, UVSE–PVSK 8–8, Eger–Miskolc 18–13, Vasas–Kaposvár 8–9 (!), Bp. Honvéd–Szentes 13–11, az FTC–Debrecen meccset elhalasztották.

Az élcsoport állása: OSC (13 mérkőzés) 32 pont, 2. 2. FTC (11) 31, 3. SZOLNOKI DÓZSA (13) 31, 4. Vasas (13) 30, 5. BVSC (13) 25, 6. Bp. Honvéd 6. Honvéd (13) 23 pont.

Forrás: Új Néplap, nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

 

468 ad