Fő támogatóink:

Az OSC-vel csatázunk a kupadöntőért

Posted on 2021 december 10.

Az OSC-vel csatázunk a kupadöntőért

E hétvégén a BENU Magyar Kupa négyes döntőjében lesz érdekelt a Szolnoki Dózsa csapata.  Előbb a pénteken este nyolc órakor kezdődő elődöntőben az OSC gárdájával játszanak, a soproni Lövér Uszodában. Ha nyer csapatunk, akkor a szombati döntőben a Fradi–Vasas párharc győztesével találkozik.
A Magyar Kupát 1923-tól rendezik meg, a mostani a 95. kiírás. A legeredményesebb csapat az FTC, amely 20 alkalommal végzett az élen. A soproni fináléba bejutott három riválisa is nyert már kupát, hiszen az MTI összesítése szerint  Vasas 15, a Szolnok 6, míg az OSC 2 győzelemmel büszkélkedhet.

Érdekesség, hogy  az elmúlt kiírásban is, ez a négy csapat jutott a négy közé, igen ám, de közbe szólt a Covid, több játékosa is megbetegedett az OSC-nek, ezért visszaléptek a küzdelmektől. A szövetség pedig legjobb negyeddöntős kiesőt, a BVSC-t sorolta be az elődöntőbe, amelyben 11–5-re nyert a Dózsa. A másik ágon a Fradi 13–9-re győzte le a Vasast. A Szolnok–Ferencváros fináléban, amit tavaly szeptember 29-én, a Margitszigeten több mint négyezer szurkoló előtt rendeztek, sokáig emlékezetes, nagy csatában 13–13-as rendes játékidő után a zöld-fehérek 6–5-re megnyerték az ötöspárbajt.

A négy együttes közül, mint említettük a Ferencváros tavaly, a Szolnok  2018-ban, a  Vasas 2010-ben, míg az OSC 1974-ben nyerte meg utoljára a honi kupát.

Lehet mondani most közel egyforma eséllyel csobbannak a csapatok az újjávarázsolt Lövér Uszoda medencéjébe.
Idén a Bajnokságban még nem, de a Bajnokok Ligája  play-off körében már találkozott egymással a Szolnok és az OSC, a két meccses páros csatát 25–18-as összesítéssel a fővárosiak nyerték, és ezzel kvalifikálták magukat a főtáblára.

– Szerintem jobb formában vagyunk, mint amikor legutóbb BL-meccset játszottunk az OSC-vel – mondta Nagy Ádám, a Dózsa szélsője. – Vegyes érzéseink voltak a BVSC elleni  találkozót követően.  Természetesen már az elődöntőre készülünk igyekszünk a legtöbbet  kihozni a párharcból.  Ismét be akarunk  jutni a kupadöntőbe.
A fővárosiak még kedden letudtak egy bajnoki mérkőzést, a BVSC elleni 16–11-es győzelemmel hangoltak a kupaelődöntőre, amelyben minden bizonnyal a legerősebb csapatát küldheti vízbe Varga Dániel edző.
Mindezt nem mondhatja el Zsivko Gocics,  a szolnokiak trénere. – A BVSC ellen kiállított Jansik Dávidnak két hivatalos meccsre szól az eltiltása, ezért nem játszhat a kupában. Rajta kívül még lehetnek hiányzóink, hiszen vannak sérültjeink és betegeink is. Volt, hogy kilencen voltunk az egyik hétközi edzésünkön. Nem tudom, hogy kire számíthatunk, de azt mondhatom, hogy nem fehér zászlóval fogunk Sopronba utazni. Küzdeni fogunk a végsőkig – ígérte a szakember.

Elődöntő, péntek

FTC-Telekom Waterpolo–A-Híd-VasasPlaket, 18.00.
Genesys OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa, 20.00.

Döntő, szombat

(M4 Sport Tv), 14.00

Forrás:  Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad