Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Az ötödik helyen zárt csapatunk

Posted on 2024 május 24.

Az ötödik helyen zárt csapatunk

Az ötödik helyen végzett ifjúsági csapatunk az országos bajnoki döntőben, amelynek a budapesti Hajós Alfréd Sportuszoda adott otthont a napokban.

A mieink akárcsak a serdülők egy héttel előtte, az UVSE ellen kezdték meg a mérkőzéssorozatot. Egy biztos nem ilyen rajtra számítottak a középszakaszt harmadik helyen záró Újpesttel szemben. A lila sapkások végig kontrolálták a játékot, a záró negyed előtt 12–7-re vezettek, az utolsó etapban pedig egy 5–0-s rohammal fölényes győzelmet arattak. Így már csak az 5–8. helyért folyó csatározásokban volt érdekelt a Dózsa gárdája.   Amilyen rosszul végződött a negyeddöntő, olyan rosszul indult a következő, Vasas elleni összecsapás.  Az angyalföldi fiatalok a nagyszünetig irányították a játékot, öt góllal is vezettek, a szolnokiak viszont huszáros hajrát nyitottak és záró negyedben utolérték vetélytársukat. A hajrában 12–12-es állás után Cseh Alex góljával először vezettek a dózsások, majd öccse Maxim találatával már kettővel jártak előrébb ellenfelüknél, amelyiknek már csak a szépítésre futotta erejéből és idejéből.  A KSI elleni helyosztó is óriási izgalmakat hozott, a rendes játékidőben 13–13-as döntetlen született, az „orosz rulettben” a szolnokiak mind az öt büntetőjüket belőtték, míg a sportiskolások utolsó ötösét Magyar Gergely kapus kivédte, így az ötödik helyen zártak.

  • Jó kis torna volt, sajnos betegségek is hátráltattak bennünket, ami leginkább az első meccsen tűnt ki – mondta Hangay Róbert, a Dózsa vezetőedzője. – Jó szervezésű és színvonalas volt a torna, sok néző előtt játszhatunk a Hajósban. Sajnos változó időjárás sem volt kegyes hozzánk előtt, olykor zuhogó esőben játszottunk, egy kicsit szokatlan volt számunkra a szabadtéri medence. Nem lehetünk elégedettek, mert éremre vágytunk, de az elveszített negyeddöntő után sem adtuk fel, és megszereztük az ötödik helyet. Ne felejtsük el, hogy kilenc serdülőkorú fiúval játszottunk az ifik között.

A mieink eredményei

Negyeddöntő: Szolnoki Dózsa–UVSE 7–17, szolnoki gólszerzők: Cseh A. 2, Balla 2, Matejcsik 1, Simon D. 1, Fedac 1.

5–8. helyért: Szolnoki Dózsa–Vasas 14–13, szolnoki gólszerzők:  Cseh A. 5. Cseh M. 4, Fedac 3, Monostori 1, Simon D. 1.

Az 5. helyért: Szolnoki Dózsa–KSI SE 18–17, szolnoki gólszerzők: Fedac 7, Tigyi 2, Cseh M. 2, Cseh A. 2, Simon D. 2, Urbán 1, Szűcs H. 1, Füzesi 1.

A szolnoki csapat. Kapusok: Magyar Gergely, Szilágyi Ádám. Mezőnyjátékosok: Tigyi Ábel, Monostori Samu Ferenc, Farkas Zalán, Cseh Alex, Cseh Maxim, Pintér Marcell József, Urbán Márk, Szűcs Huba Magor, Matejcsik Balázs, Füzesi Milán, Balla Dominik Benjamin, Simon Donát, Fedac Dominik Zsolt. Vezetőedző: Hangay Róbert. Edző: Süveges Máté.

A torna további eredményei

Az 1. helyért: BVSC–Szeged 12–8

A 3. helyért: FTC–UVSE 12–8

A 7. helyért: OSC–Vasas 12–11

Forrás: szoljon.hu

468 ad