Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Az ötödik helyért folytathatják a mieink

Posted on 2023 május 04.

Az ötödik helyért folytathatják a mieink

Csapatunk öt góllal legyőzte a Miskolcot, megszerezve ezzel a mindent eldöntő harmadik győzelmét az 5–8. helyért folyó páros csatában. A folytatásban majd az ötödik pozícióért küzdhetnek a mieink az Eger–BVSC párharc győztesével.

Kovács Gergő (képünkön), Teleki András és Schmölcz Norman találataival négy perc alatt elhúzott három góllal a Dózsa, és úgy tűnt, ez a különbség szimpatikus volt a csapatoknak, mert szinte végig ezt tartották. Ugyan előfordult, hogy a Miskolc feljött két gólra – az első negyed végén 4–2-t mutatott az eredményjelző –, vagy épp a hazaiak négygólosra növelték előnyüket – a nagyszünetben 9–5-re vezettek –, de akkor a másik fél visszaállította a megszokott különbséget.
A Tisza-parti együttes a fordulás után sem tudta jobban leszakítani ellenfelét, amely meg is nyerte a harmadik negyedet. Az utolsó játékrészben kockáztatnia kellett a vendégeknek, hátha így le tudják dolgozni a hátrányukat, ám ez nem jött be. Stefan Oltean a szolnoki támadás közben elindult előre, hátha egy labdaszerzés után megúszhat, ám közben a Miskolc emberhátrányba is került, emiatt túl kevesen maradtak hátul, Pető Attila pedig ki is használta a lehetőséget, és beállította a 14–9-es végeredményt.
– Kicsit magunk alatt voltunk az elmúlt héten, miután nem sikerült bejutunnk a négy közé, de fiatal csapatként ezt is meg kell tanulnunk, hogyan kezeljük az ilyen helyzeteket– vélekedett Hangay Zoltán. – Kaptunk négy-öt elkerülhető gólt, akadt két-három egyéni hiba, ettől függetlenül elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, jó mérkőzést játszottunk.
A Miskolc edzője, Vidumanszky László azt mondta: – A Szolnok volt a favorit, de azért azzal a céllal érkeztünk, hogy megnehezítsük a dolgát. Nem játszottunk rossz meccset, viszont lehetett volna szorosabb is az eredmény, de bajban voltunk a szoros emberforgással, és a hazaiak kihasználták a hibáinkat.
A Dózsa, így az 5–6. hely egyikén végez majd a bajnokságban, azonban a másik ágon tart az Eger–BVSC csata, így még nem tudni, melyik csapat lesz az ellenfél abban a párharcban.
SZOLNOKI DÓZSA–PANNERGY-MISKOLCI VLC 14–9 (4–2, 5–3, 2–3, 3–1)
Vízilabda Aréna, 200 néző. Vezette: Vogel G., Tóth I.
SZOLNOK:  Józsa – KOVÁCS G. 2, Pásztor 2, Ágh, Vismeg Zs., JANSIK D. 2, Szeghalmi 1. Csere:  Vámosi 1, TELEKI 2, SCHMÖLCZ 2, Pető A. 1, Belényesi 1, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán.
MISKOLC: Moravcsik – BÖRÖCZKY 2, Krasznai, Nagy N., Tanczer, VÁRKONYI 2, BRKICS 2. Csere: Smitula 1, Oltean 1, Gomes, Molnár G. 1, Stefanidesz, Hok. Edző: Vidumanszky László.

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad