Fő támogatóink:

Bajnoki rangadón csapatunk

2021 április 14.

Bajnoki rangadón csapatunk

Továbbra is két fronton érdekelt a Szolnoki Dó­zsa legénysége, amely a szerb Crvena zvezda elleni kettős győzelemmel kvalifikálta magát az Eurokupa döntőjébe, ahol az OSC-Újbuda lesz a vetélytársa. Az oda-visszavágós párharcok mérkőzéseit április 24-én és május 8-án játsszák a felek, hogy ki kezdhet idegenben, sorsolással döntik el a napokban.
Az Eurokupa-döntő jövő szombati odavágójáig még három bajnoki összecsapás is vár a listavezető Dózsára, ma este nyolc órakor a Vasas otthonában, szombaton hazai medencében az Eger ellen, majd jövő kedden Pécsett szerepelnek.

Maradjunk azonban a Vasas-meccsnél, mert ha ezt is megnyeri Zsivko Gocics legénysége, akkor már kézzelfogható közelségbe kerül számukra az alapszakasz-győzelem is. A Vasas ugyebár az ötödik helyen tanyázik a tabellán, és az elődöntőt jelentő negyedik pozícióért küzd a BVSC-vel. Egy hete még úgy tűnt, minden kerek, Bátori Bencék legyőzték az OSC-t, rá három napra viszont kikaptak a BVSC-től, és ezzel a vereséggel könnyen elúszhat a negyedik helyük.
Erről is beszélt a klub honlapján Vad Lajos, az angyalföldiek edzője: – A negyedik helyet egyébként nem feltétlenül a BVSC ellen veszítettük el, hanem elsősorban az UVSE és a Honvéd elleni vereségek miatt. Úgy tűnik, vannak részsikerek, de folyamatosan nem tudunk még kiemelkedőt nyújtani. Tudjuk, hogy egyelőre hol a helyünk. Jövőre, amikor kilépünk a nemzetközi porondra, ebben mindenképpen előre kell lépni, ennek jegyében folyik a keret kialakítása is.
A Szolnok–Vasas párharc első felvonását a Dózsa 17–8-ra nyerte a Vízilabda Arénában. A végeredmény azonban egy kicsit csalóka, hiszen abban az októberi időszakban betegség miatt többen hiányoztak a fővárosiak soraiból.
– Az ősszel biztosan vertük a Vasast, de azt a meccset felejtsük el – vélekedett Zsivko Gocics, a Dózsa edzője. – Egy kifejezetten nehéz és fontos mérkőzés vár ránk a fővárosban. A Vasas megmutatta erejét egy hete, amikor legyőzte az OSC-t, az más kérdés, hogy szombaton meg kikaptak a BVSC-től. Erős, jó szerkezetű az állományuk, nem lesz könnyű dolgunk velük szemben. Felkészültünk belőlük, és szerencsére komplett csapattal tudunk felállni. Ha nyerünk, akkor vélhetően miénk lesz az alapszakasz-elsőség is.
A mai párosítások: Szeged–Tatabánya, 11.30, KSI SE–Szentes, 12.45, Eger–PVSK, 13.00, Debrecen–Kaposvár, 18.00, OSC–Bp. Honvéd, 19.30, FTC–UVSE, BVSC–Miskolc, 20.00, Vasas–Szolnoki Dózsa, Komjádi Uszoda, 20.00.

Az élcsoport állása: 1. Szolnoki Dózsa 71 pont, 2. Ferencváros 69, 3. OSC 65, 4. BVSC 59, 5. Vasas 58, 6. Honvéd 44 pont.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad