Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Balszerencsés vereséget szenvedtünk a Fraditól

Posted on 2023 november 19.

Balszerencsés vereséget szenvedtünk a Fraditól

Az OB I. 11. fordulójában csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker egy utolsó másodperces góllal vereséget szenvedett a címvédő Ferencvárostól.

Szolnoki Dózsa Praktiker–FTC-Telekom 11–12 (1–0, 6–4, 2–3, 2–5)

Vízilabda Aréna, 600 néző. Vezette: Kovács S., Kenéz Gy.

SZOLNOK:  BÁNYAI – Pető 1, JANSIK D. 2, Ágh, Pásztor 1, KOVÁCS G. 2, Vismeg 2. Csere: Schmölcz 2, Ionescu, Teleki, Szeghalmi 1, Vámosi. Edző: Hangay Zoltán.

FTC: Vogel – Varga D. 1, Vigvári 1, Molnár E., Di Somma 1, POHL 1, MANDICS 5. Csere: Szakonyi (kapus), Fekete G., JANSIK SZ. 2, Damonte 1, Nagy Ákos, Varga V., Szabó B.. Edző: Nyéki Balázs.

Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 11/5.

Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 1/1.

Kipontozódott: Szeghalmi (26. p.), Schmölcz (26. p.)

Remek hangulatban, óvatosan kezdtek a felek, így az első negyed nem is hozott gólparádét: Jansik Dávid találatával azonban 1–0-ra vezetett a Dózsa. A folytatásban már többször megrezdültek a hálók. Sokszor jött a hazai blokk, és emellett Bányai Márk is remekül védett, elöl pedig hatékony volt a Szolnok, így el is húzott 7–3-ra. Közben a világbajnok kapust, Vogel Somát lecserélte, edzője, Nyéki Balázs. Még a negyed végén szépített Dusan Mandics, de így is háromgólos előnyről várhatták a Tisza-partiak a mérkőzés második felét, 7–4.

A fordulás után beragadt a Dózsa, Pásztor Mátyás ötméterest is hibázott, és öt perc alatt egyenlített a Fradi. Ám a hazaiak nem estek össze, Szeghalmi Zsombor és Schmölcz Norman góljaival elléptek 9–7-re. Az utolsó negyedre azonban elfáradt a szolnoki legénység, és úgy tűnt, bedarálja ellenfelét a Ferencváros, amely 10–9-re fordított. Azonban előbb Kovács Gergő, majd Mandics immár ötödik gólja után Vismeg Zsombor egyenlített.

A legvégén már mindenki azt hitte, hogy döntetlennel zárul a mérkőzés, azonban jött a feketeleves. Luca Damonte lövését megfogta Bányai, és a Dózsának még maradt egy támadásnyi ideje, ám a fővárosi zöld-fehérek egészpályás letámadása miatt inkább tartotta a labdát a hazaiak kapusa – ki is úszott vele oldalra. Végül Vismeghez került a labda, aki azonban nem lőtte el távolról, a támadóidő pedig lejárt, és maradt még 0,8 másodperc a mérkőzésből. A vendégek mestere, Nyéki Balázs már épp időt kért volna, ám Jansik Szilárd gyorsabban reagált, és kihasználva a hazai játékosok figyelmetlenségét – akik talán már azt hitték, vége a meccsnek – és azt, hogy üres volt a kapu, az utolsó pillanatban belőtte a győztes gólt.

Tehát a Fradi 12–11-re nyert, de csak egy hajszálon múlt, hogy a Dózsa tönkretegye a listavezető hibátlan bajnoki mérlegét.

– A Szolnok fantasztikusan játszott, minimum egy pont járt volna nekik, talán három is, mi nem érdemeltünk győzelmet – nyilatkozta Nyéki Balázs. – Olyan mérkőzésen nyertünk, amelyen arra késztettek minket, hogy ne kényelmesedjünk el, négygólos hátrányban sem adtuk fel.

Hangay Zoltán pedig azt mondta: – Természetesen szomorú vagyok a vereség miatt, de le a kalappal a csapatom előtt. Reméltem, ha beleállunk a meccsbe, akkor felénk billenhet a mérleg nyelve, és így is történt egy darabig. Három negyedig bírtuk erővel, ám az utolsó játékrészre elfáradtunk.
További eredmények: UVSE–KSI 10–5, Miskolc–Kaposvár 9–8, Vasas–Honvéd 13–9, Szeged–PVSK 10–7, Eger–Szentes 13–13, az OSC–BVSC meccset november 29-én rendezik.

A bajnokság állása: 1. FTC 33 pont, 2. Vasas 27, 3. BVSC 27, 4. Szolnoki Dózsa Praktiker 24, 5. OSC 24, 6. Bp. Honvéd 18, 7. Kaposvár 16, 8. Szeged 12, 9. Miskolc 12, 10. UVSE 9, 11. Szentes 7, 12. PVSK 4, 13. Eger 4, 14. KSI SE 3 pont.

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad