Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Bányai Márk a vb csapatban

Posted on 2024 január 30.

Bányai Márk a vb csapatban

Jövő hétfőtől a világbajnokság vár válogatottunkra Dohában.  Varga Zsolt szövetségi kapitány kihirdette az utazó 15 játékos névsorát, amelyben megtaláljuk Bányai Márk nevét, aki a Szolnoki Dózsa Praktiker kapusa.

Az Európa-bajnokság időszakában itthon készülő világbajnokok közül szinte mindenki utazik Dohába, így Angyal Dániel, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Német Toni, Vámos Márton, Varga Dénes, Vogel Soma és Zalánki Gergő; egyedül a második számú kapus posztját tavaly betöltő Lévai Márton nem – helyette a zágrábi Európa-bajnokságon remek teljesítmény  nyújtó szolnoki Bányai Márké lesz a másik piros sapka. Bányai mellett pályafutása első világbajnokságára készülhet mellette a BVSC centere, Kovács Péter és klubtársa Tátrai Dávid is tovább bizonyíthatja tehetségét.
A zágrábi Eb-n is szerepet kapó fukuokai aranyérmesek közül ismét a fedélzeten van Fekete Gergő, Nagy Ádám, Pohl Zoltán és Vigvári Vince; a tavalyi vb-n szereplők közül Lévai Márton mellett Molnár Erik és Vigvári Vendel maradt ki.

  • A tizenöt fő kijelölésénél egyértelműen az döntött, hogy ki van a legjobb formában a kerettagok közül, természetesen szem előtt tartva azt is, hogy közülük ki illeszkedik a legjobban a csapatstruktúrába és a stratégiánkba – nyilatkozta Varga Zsolt, a honi szövetség hivatalos honlapján.

A katari fővárosban a vb címvédő magyar együttes február 5-én a románok ellen rajtol, 7-én az olaszokkal, 9-én pedig a kazahokkal találkozik. A kvartettből csoportelső azonnal a negyeddöntőbe jut, míg a második helyezett minden bizonnyal a szerb–montenegrói–amerikai hármas egyikével játszik majd a legjobb nyolc közé jutásért.

Forrás: mvlsz.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad