Fő támogatóink:

Beindult a játékoskeringő

2020 május 11.

Beindult a játékoskeringő

Mint tudjuk, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöksége a mai napon fog dönteni a bajnoki hogyan továbbról, az esetleges folytatásáról vagy a zárásról.

Közben a csapatunkat érintői változásokról is kaptunk információkat. Miszerint Bátori Bence és Szatmári Kristóf (mindkettő Vasas) és Várnai Kristóf (OSC), valamint három szerb vízipólós, Dorde Lazics, Gavril Szubotics és Viktor Rasovics egyaránt távozik a klubtól.
Eddig három érkezésről tudunk, az információnkat megerősítette Kovács István, a Dózsa szakmai igazgatója.

A szolnoki klub játékosa lesz a következő szezonban Nagy Ádám. A 21 esztendős, bekk poszton használható játékos az elmúlt három évadot a Miskolc soraiban töltötte. A vízipólós jelenleg is tagja a válogatott bő keretének. Bár jól érezte magát Miskolcon, most már olyan együttesben szeretne játszani, amelyik a Bajnokok Ligájában is érdekelt, ezért is választotta a Dózsát. Ugyancsak a válogatott bő keretének tagja Kovács Gergő. A szélső és bekk poszton is bevethető játékos az előző két szezonban az OSC, míg azt megelőzően az Eger legénységében szerepelt. A harmadik érkező az egyik legtehetségesebb magyar játékos, Konarik Ákos (képünkön), aki az elmúlt években Benedek Tibor tanítványa volt az UVSE csapatában. A korosztályos válogatottakban is megforduló kapásoldali szélső a Dózsa elleni két bajnoki meccsen fél tucat gólt lőtt. Jó ajánlólevéllel érkezik tehát Szolnokra Konarik Ákos.

A Szolnoki Dózsa következő szezonbeli várható kerete: 

Nagy Viktor, Bányai Márk – Angyal Dániel, Dusko Pijetlovics, Jansik Dávid, Radomir Drasovics, Szeghalmi Zsombor, Dőry Farkas, Schmölcz Norman, Teleki András, Konarik Ákos, Kovács Gergő, Nagy Ádám. Vezetőedző: Zsivko Gocics.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Varga Jennifer ( UVSE – Vízilabda

468 ad